A Roses, el Voluntariat per la llengua no s’atura

L’Oficina de Català de Roses fa una crida a les persones interessades a participar en el programa «Voluntariat per la llengua», fent de parella lingüística amb un dels diferents alumnes que en aquests moments estan realitzant cursos de català. Per participar només cal ser major d’edat i disposar d’una hora setmanal per practicar conversa en català durant 10 setmanes.

En aquests moments, l’Oficina de Català de Roses té un bon grup d’estudiants que tenen ganes de millorar el català parlat i volen aprofitar l’estiu per aconseguir-ho. Es tracta d’estudiants de diferents procedències i cultures (Marroc, Perú, Argentina, Brasil...), interessats per aprendre català i que desitgen millorar la seva conversa.

Els requisits per ser voluntari per la llengua són només ser major d’edat, disposar d’1 hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de compartir la llengua pròpia amb algú que vol parlar-la millor. Els mateixos integrants de cada parella lingüístiques estableixen l’horari i lloc de les trobades, així com les temàtiques de les quals parlar. Es pot anar a fer una passejada pels camins de Roses, anar a la platja, prendre un cafè, aprofitar per anar a comprar al mercat...

Tot i això, formar part d’una parella lingüística va molt més enllà de les trobades per conversar en català: el Voluntariat per la llengua ofereix tota mena d’activitats culturals i socials en català. A més, tots els participants disposen d’un carnet que permet obtenir avantatges en un munt de llocs.

Les persones interessades a participar en aquest programa poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Català de Roses, a la pl. Sant Pere, 1, 2n, a l’edifici de Ca l’Anita (972 25 39 47 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

El Voluntariat per la llengua, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que el parlen normalment (voluntaris). S’han format 125.000 parelles lingüístiques des de l’inici del programa l’any 2003, ara fa 15 anys.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar