Exposició col·lectiva comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig Griessemberger i produïda pel Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres.

Tangencies Exposició està oberta des del 7 de juliol al 26 d’agost . L’horari de visita és de dilluns a diumenge de 10 a 21 h. El lloc de l’exposició és la Ciutadella de Roses.

Tangències és una proposta en la qual es persegueix posar en relació 11 peces patrimonials provinents de diferents jaciments o monuments de la comarca pertanyents a èpoques històriques diferents, amb 11 artistes contemporanis cada un dels quals ha fet una proposta amb l’objectiu de buscar un punt tangència amb la peça patrimonial.

La tria de les peces patrimonials s’ha fet sota la supervisió d’Anna Maria Puig i la selecció dels artistes l’ha fet la Pilar Farrés.

En l’exposició la reproducció fotogràfica de les peces patrimonials escollides són obra del fotògraf Jordi Puig.

La relació dels emparellaments exposats és la següent:

- Urna funerària de la necròpolis d’Agullana (s. IX a. C.) / Antoni Federico
- Vasos de peu de la necròpolis de Peralada (s. VII a. C.) / Dana Carrillo
- Forner de terra cuita d’Empúries (s. V a. C.) / Santiago Planella
- Dracma de Rhode Roses (s. IV a. C.) / Juanjo Viñuela
- Ara de marbre de Pontós (s. III a. C.) / Mercè Riba
- El togat d’Empúries (s. I d. C.) / Francesc Guillamet
- Placa del cinturó del Puig Rom de Roses (s. VI d. C.) / Narcís Costa
- Creu de Vilabertran (s. XIV d. C.) / Xavier Casellas –“Patxé”
- Retaule Major de la Basílica de Castelló d’Empúries (s. XV – XVII) / Pilar Farrés
- Retaule de l’església parroquial de Santa Maria de Cadaqués (s. XVIII) / Gustau Carbó Berthold
- Escultura d’Enric Casanovas, Monument a Monturiol, Figueres (1918) / Ester Baulida

En el catàleg editat hi ha un text introductori signat per Pilar Farrés i un altra per Anna Maria Puig en els quals exposen les intencions del projecte i el criteri seguit en la tria de les peces històriques.

A continuació hi ha un text relatiu a cada una de les peces patrimonials escrit per un historiador o arqueòleg, la reproducció fotogràfica de la peça feta per Jordi Puig i un text relatiu a la Tangència perseguida per l’artista contemporani corresponent. Aquest darrer text està escrit per Cristina Masanés o per Enric Tubert, segons cada cas.

Cristina Masanés i Enric Tubert parlaran de la tangència entre cada un dels emparellaments, defensaran el valor significatiu de les propostes contemporànies i explicaran alguns detalls relatius als contactes mantinguts amb els creadors durant la realització dels seus projectes.

Artistes participants:
Antoni Federico, Dana Carrillo, Santiago Planella, Juanjo Viñuela, Mercè Riba, Francesc Guillament, Narcís Costa, Xavier Casellas “Patxe”, Pilar Farrés, Gustau Carbó Berthold, Ester Baulida.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar