El club d’escacs de Figueres organitzarà cada final de mes una jornada participativa d’escacs per a alumnes de les escoles de l’Alt Empordà

El Club d’Escacs Figueres va organitzar dissabte 28 d’octubre, a les instal.lacions del Casino Menestral Figuerenc, una jornada participativa d’escacs adreçada principalment als alumnes de les escoles de Figueres i comarca, però oberta a tots els jugadors tant del club com d’altres entitats. Hi van participar 30 nens i nenes d’entre 6 i 13 anys.La jornada d’emmarca en la nova iniciativa liderada per l’Escola del Club d’Escacs Figueres i que preveu organitzar jornades similars cada final de més. La principal característica és que no es tracta d’un campionat formal –no hi haurà guanyadors ni classificació-, sinó que es pretén que els nens i nenes juguin entre ells, respectant els nivells de cadascú, però això sí, en un entorn similar al de competició per tal que s’acostumin a jugar en les mateixes condicions que es trobaran en el futur en campionats oficials. És a dir, jugaran amb rellotge, a un ritme igual als de la competició habitual, i amb totes les normes vigents.

En la jornada de dissabte, molts nens i nenes era la primera vegada que disputaven partides amb rellotge i amb rivals d’altres escoles.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar