Premis Poemestiu17, concert de Quico Tretze i astronomia al Celler la Vinyeta

El passat divendres 4 d’agost al Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada hi va haver una jornada gastronòmica-cultural molt interessant. S’hi va celebrar l’entrega de premis del Poemestiu 2017, un concert del cantautor Quico Tretze, sopar sota les estrelles i una classe d’astronomia de la mà de Francesc Pruneda tot ben maridat amb els vins del Celler la Vinyeta.

Les reserves estaven exhaurides de feia dies per celebrar aquesta nit sota les estrelles, així que l’ambient que s’hi respirava era immillorable, la vetllada va començar amb un passeig per les vinyes a la posta del sol i a l’acabar el circuit els assistents podien gaudir d’una copa de vi i dirigir-se a la zona de música i poesia. El cantautor igualadí Quico Tretze va obrir l’escenari amb la seva música poèticament intensa que va captivar a un públic molt proper al món de la poesia. Una a una les seves cançons van anar generant un ambient perfecte pel que havia de venir. Tot i que va actuar en solitari es va voler acompanyar del trombonista de Blanes Alex Griffin per interpretar “Agraït” la darrera cançó del seu concert.

Acte seguit va ser el torn de l’entrega de premis del Poemestiu 2017, el seu director en Daniel Ruiz Trillo va fer la introducció i va anar dient el nom dels premiats que en aquesta edició han estat:

Primer premi – Rosa Maria Arrazola
Segon premi – Carles Morell
Tercer premo ex aequo – Roser Cabacés i Àngels Vila Safont.

Cada un va disposar d’una estona per recitar algun dels poemes que els han fet mereixedors d’aquests premis que un cop més han tingut una gran acollida.

Un cop acabada la part més poetico-musical tots els assistents es van dirigir a l’esplanada davant del celler per gaudir d’un bon àpat servit pel càtering Cabell d’Àngel amb el cheff Roger Sobrebals al capdavant, un bon menú a la llum de les estrelles per recuperar energia i poder afrontar la part final de la nit.

Una part final que es tractava un any més d’una classe magistral d’astronomia de la mà de Francesc Pruneda que aquest any es va centrar a explicar-nos els diferents planetes del sistema solar, com localitzar-los, curiositats, fets científics que van tenir a tothom amb la boca oberta durant quasi una hora fins que finalment va oferir el seu telescopi a tothom per poder observa la Lluna o Saturn de ben aprop.

Una jornada que va esdevenir un èxit amb producte de qualitat i de proximitat.

Cal recordar que arrel d’una versió en català que va fer de la cançó “Falling Slowly” guanyadora d’un Oscar per la banda sonora de la pel·lícula “Once”, en Glen Hansard, autor de la cançó, el va convidar a interpretar-la amb ell al seu concert al Casino l’Aliança de Poblenou, vídeo que es pot veure per les xarxes on en Quico canta la seva part en català i en Glen en anglès mostrant el poder d’unió que té la música.

Enllaç cap el vídeo:
https://youtu.be/crefaAfg4Ec

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar