Peralada reviu l’esplendor medieval amb la Fira Na Mercadera, a la qual enguany li dedica una Geganta

L’edició d’enguany de la Fira Na Mercadera inclourà visites teatralitzades, el bateig de la Geganta Na Mercadera, animació musical i titelles medievals.

Peralada celebrarà, entre els dies 12 i 15 d’agost al Passeig de la Principal de Peralada, la fira medieval de Na Mercadera, que enguany arriba a la tretzena edició, amb una quinzena de parades ambientades a l’època medieval. Aquesta Fira rep el nom amb el qual es coneix a l’heroïna de Peralada apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.

Una de les particularitats d’aquesta fira i que la fa singular és l’horari en què es desenvolupa: de les cinc de la tarda a la una de la matinada. Entre els productes que els visitants poden degustar i comprar i hi ha formatges, mel, embotits, dolços, juntament amb productes decoratius treballats amb cuir i metalls, entre altres.

Per ambientar la fira, s’organitzaran activitats lúdiques, amb la companyia Sübitus que oferirà animació de música medieval. El dilluns 14 d’agost també es portarà a terme la visita teatralitzada nocturna “Les llegendes de la Crònica”, en la qual, a través de diversos personatges d’època medieval, es descobriran diferents fets i llegendes relacionats amb la Crònica de Ramon Muntaner i la vila de Peralada.

Cada dia, també es podrà realitzar la Ruta Literària Ramon Muntaner, una visita guiada a través de la lectura de fragments de l’obra, que convida els visitants a descobrir els espais on va viure l’autor. Totes les visites guiades seran amb sortida i inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme.

La Fira inclou diversos actes tradicionals. Dissabte 12, de la mà de la colla Gegantera de Peralada tindrà lloc, per quart any consecutiu, la Trobada Gegantera Medievals, trobada que acollirà el bateig de la Geganta Na Mercadera, amb la participació de les colles geganteres de de Caldes de Malavella, Castelló d’Empúries, Figueres, Fal·lera Gironina, Les Borges Blanques, Vilafranca de Conflent (França) i la colla de Peralada. La plantada de colles tindrà lloc a les 17.30 hores a la placeta del Pont i a partir de les 18.30h començarà la cercavila pel centre històric fins arribar a la Plaça Gran, on tindrà lloc balls de colles i finalitzarà amb una cercavila final fins al Mercat.

El dilluns 13, a les 19.30h, també hi haurà una activitat dedicada al més petits a càrrec del titellaire Ramon Lluc de Selvanyola amb el seu espectacle “Na Mercadera, contes i llegendes” on entre d’altre representarà la gestà de l’heroïna de la vila.

Tota la PROGRAMACIÓ AQUÍ

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar