L'hospital Santa Caterina de Salt preveu obrir la nova unitat de semicrítics el primer semestre del 2018

Les actuacions al centre tenen un cost de 3 MEUR i permetran donar servei a tota la regió sanitària de Girona
La nova Unitat de Cures Intensives (UCI) per a semicrítics de l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) ha de ser una realitat abans de l'estiu que ve. El centre calcula que les obres es puguin acabar el primer trimestre del 2018 i després començarà la fase d'instal·lació dels aparells. Aquesta nova unitat ha de donar servei a cinc hospitals de la Regió Sanitària de Girona per atendre pacients en estat crític, però menys complexos. El nou servei estarà ubicat al costat de l'àrea quirúrgica i a prop de les urgències, i tindrà una superfície total de 737,5 metres quadrats. Les obres tenen un cost superior als 2 MEUR mentre que la compra de l'equipament d'última generació costarà entorn a un milió. A més, aquesta nova unitat de semicrítics compartirà aplicatiu informàtic amb la UCI de l'hospital Trueta de Girona.

Sis mesos després de l'inici de les obres, la Unitat de Cures Intensives per a semicrítics de l'Hospital Santa Caterina de Salt ja va agafant forma. Els treballs, que s'han adjudicat a la UTE Dominion Industry & Infraestructures i Serveis Obres i Manteniment SL, tenen un valor de 2.093.154,64 euros. Els treballadors ja estan treballant a l'interior i, per exemple, ja tenen el taulell de l'àrea d'infermeria instal·lat.

Tot i que inicialment la previsió era tenir acabat l'equipament el primer trimestre de l'any vivent, la posada en marxa no està prevista fins al segon, i és que es calcula que serà al març, quan s'acabin totes les obres que s'hi estan fent. Després serà el moment de preparar l'espai, i instal·lar-hi els nous aparells. La inversió per adquirir aquest nou material d'última generació, està a l'entorn d'1 MEUR.

La nova UCI de semicrítics del Santa Caterina s'ubica al sud-est de l'hospital, just al costat de l'àrea quirúrgica i a tocar de les urgències. La superfície total, de 737,5 metres quadrats en una planta, tindrà vuit box (dos dels quals de reserva) i un altre per a cures. La resta seran espais per a control d'infermeria, usos del personal i zones per a familiars i serveis generals.

El nou equipament ha de suposar també la contractació de més personal. Aquesta unitat està pensada per atendre uns 350 pacients anuals que faran una estada mitjana de sis dies.

Integrada amb el Trueta

La nova unitat de semicrítics forma part de l'aliança estratègica entre l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i l'Institut Català de la Salut (ICS). L'objectiu essencial és oferir una millor atenció als pacients crítics de tota la Regió Sanitària de Girona desdoblant l'atenció als malalts en dos nivells.

El Santa Caterina atendrà els malalts crítics menys complexos en el nivell dos. La UCI de l'Hospital Trueta atendrà pacients de nivell tres i que poden necessitar presentar situacions més delicades. Tot i això, les dues unitats faran servir el mateix aplicatiu informàtic i estaran coordinades pel Servei de Medicina Intensiva del Trueta.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar