Catalunya rep 12,8 milions per a la lluita contra la violència de gènere

El crèdit s'ha de destinar, entre altres accions, a la millora de les xarxes de recursos i serveis socials d'atenció a les víctimes i a reforçar el suport als fills menors
El govern espanyol ha fet aquest dijous el pagament a Catalunya de 12,8 milions d'euros (MEUR) corresponents al Pacte d'Estat contra la violència de gènere. De forma excepcional, i atenent el breu període de temps, es permet executar els fons el 2019 sense que es descompti de la quantitat corresponent per a aquest exercici. Catalunya és la segona comunitat autònoma que més fons ha rebut del total de 100 MEUR distribuïts. El crèdit s'ha de destinar al manteniment i millora de les xarxes de recursos i serveis socials d'atenció a les víctimes, en particular a les dones especialment vulnerables; a inserció sociolaboral i campanyes de sensibilització i prevenció, entre altres àmbits.

Els fons també es destinaran a protocols de coordinació i col·laboració entre administracions i institucions; establir un sistema d'acompanyament de les dones; reforçar els serveis de suport als fills menors; reforç en els punts de trobada familiar; formació especialitzada en l'àmbit educatiu i de mitjans de comunicació i reforç de les unitats de valoració forense integral.

La distribució del crèdit aprovada en la Conferència Sectorial respon a criteris territorials (insularitat i ciutat frontera) i poblacionals (percentatge de dones), amb especial atenció a les dones majors de 65 anys i dones amb discapacitat, dones amb treball temporal o que no tenen feina. També es té en compte la població rural i la densitat de la població.

El pagament es realitza per quartes parts en la segona quinzena natural de cada trimestre. Una vegada transcorreguts tres trimestres, les comunitats autònomes han rebut aquest dijous el 75% dels fons. Els tràmits per al restant 25% ja s'han iniciat.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar