Una Festa per la Llibertat multitudinària posa punt i final a la Diada 2018

Balkan Paradise Orchestra, Zoo i Macaco actuen aquesta tarda al Passeig Lluís Companys de Barcelona
La Festa de la Llibertat, que organitza per la Diada Òmnium Cultural, ha omplert aquest dimarts el Passeig Lluís Companys de Barcelona amb un públic que ha vibrat amb les actuacions de Balkan Paradise Orchestr, Zoo i Macaco. El concert ha posat punt i final a la Diada 2018 i s'ha celebrat després de la massiva manifestació a la Diagonal de Barcelona. Als directes programats per aquesta tarda també ha tingut veu Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a través d'un vídeo que s'ha projectat abans del concert de Macaco i en el qual ha reivindicat "la llibertat com a poble i la llibertat d'expressió en aquest temps que patim aquest retrocés". Els actes de la Festa per la Llibertat han arrencat aquest matí amb Landy el Rumbero, que ha fet les delícies de petits i grans a l’espera de l’aparició de Dàmaris Gelabert, pedagoga i cantant de cançons infantils que compta per milers els seus petits seguidors, com s’ha pogut comprovar.

La Festa per la Llibertat està marcada enguany per l’absència del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa gairebé onze mesos. S'ha celebrat al llarg d'aquest dimarts 11 de setembre al Passeig Lluís Companys, des de les deu del matí i fins a les onze de la nit.

Pel que fa a l'aparició de Valtònyc, a més d'enviar una salutació als assistents, s'ha projectat un vídeo en el qual el raper mallorquí participava en una versió del tema 'Bella ciao' que va donar a conèixer el passat mes de juny. La cançó inclou les veus de cinc dones que interpreten la popular 'Bella Ciao', així com la veu del propi Valtonyc, que en mallorquí i castellà, completen la versió 'Alegrià e Libertà'.

Més enllà dels concerts, al centre del passeig Òmnium s'hi ha instal·lat un espai amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat. També Jordi Cuixart, el president de l’entitat en presó preventiva, ha tingut un espai singularitzat, al costat d’un recordatori del conjunt de líders socials i polítics presos o exiliats.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar