El conductor, que venia d'Itàlia, ha sentit cops al remolc i ha avisat la policia
Maçanet de la Selva .- Un camioner ha localitzat vuit immigrants que havien entrat al país amagats a la càrrega del vehicle. El camioner, que provenia d'Itàlia, ha sentit cops i ha aturat el camió a l'àrea de servei de l'autopista AP-7, a l'alçada de Maçanet de la Selva. Quan ha obert la càrrega, ha vist que a dins hi havia vuit persones i ha avisat els serveis d'emergències. Fins allà s'hi ha traslladat els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per si necessitaven rebre algun tipus d'atenció. Tots els immigrants són d'origen subsaharià i provenien d'Eritrea, Líbia i Somàlia. Fonts del SEM informen que tots estan en bones condicions. La policia espanyola, que és el cos que té competències en matèria d'estrangeria, ha traslladat els ocupants del camió fins a la Jonquera, per fer les gestions pertinents per fer el retorn a França.

Nou cas d'immigrants que intenten entrar al país amagats en camions. En aquesta ocasió, cap a dos quarts de quatre de la tarda un conductor que provenia de la frontera francoitaliana ha sentit soroll al remolc del camió i ha decidit aturar-se en una àrea de servei de l'AP-7, a l'alçada de Maçanet de la Selva.

Quan ha obert la càrrega, ha localitzat vuit immigrants i ha avisat la policia. Fins allà s'hi han traslladat d'entrada els Mossos d'Esquadra i el SEM, que han valorat el seu estat de salut. Segons informen, tots estan en bon estat i no ha calgut traslladar-los a cap centre mèdic.

Els mossos han traslladat el cas a la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria. Els agents han traslladat els immigrants fins a la comissaria de la Jonquera per fer les gestions necessàries per fer el retorn.

En les darreres setmanes hi ha hagut un degoteig constant de casos semblants. Entre els que han transcendit, el 9 de febrer es va detectar un camió en una àrea de servei propera a La Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisenc.

El 14 de febrer, a Celrà (Gironès), un conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia descarregar la càrrega i va trobar vuit immigrants d'Eritrea.

El 17 de febrer es va produir un nou cas. Un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d'esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d'Eritrea i quatre d'Etiòpia.

El 22 de febrer, el conductor d'un camió es va aturar en una benzinera de la Jonquera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus.

Uns dies després, el 28 de febrer, un camioner va abandonar cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l'AP-7 a Capmany. Segons va informar la policia espanyola, un dels immigrants que anava al camió es va adonar que havien entrat al país per un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores, va començar a fer soroll per alertar el conductor del camió que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l'àrea de servei.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar