La Diputació de Girona aprova tres projectes per ampliar la xarxa de vies verdes amb un pressupost de 5,18 MEUR

El ple també ha donat llum verda a dos nous encàrrecs dels ajuntaments de Garrigàs i Begur per instal·lar calderes de biomassa
Girona .- El ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat tres projectes d'ampliació de la xarxa de vies verdes de la demarcació per valor de 5.187.492,78 euros. En concret, es tracta del tram entre el Pirineu i la Costa Brava, amb un pressupost 3.658.080,46 euros; la via entre Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i la Vall de Bianya (Garrotxa) per un import d'1.314.163,67 euros i el projecte 'El Camp Llarg, un pont entre l'urbà i el rural' al Pla de l'Estany valorat en 215.248,65 euros. D'altra banda, el plenari també ha donat llum verda a dos nous encàrrecs dels ajuntaments de Garrigàs (Alt Empordà) i Begur (Baix Empordà) per instal·lar calderes de biomassa.

La Diputació de Girona ha aprovat inicialment –i de manera conjunta- tres nous projectes per ampliar la xarxa de vies verdes de la demarcació. En total, les actuacions tenen un pressupost de més de 5 MEUR. El tram amb més inversió prevista és el que ampliarà els camins entre el Pirineu i la Costa Brava (amb un pressupost de 3,6 MEUR). També ha tirat endavant el projecte per fer el tram entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya (1,3 MEUR) unint el Ripollès i la Garrotxa. Finalment, s'ha donat llum verda al projecte anomenat 'El Camp Llarg, un pont entre l'urbà i el rural' al Pla de l'Estany. Aquest darrer compta amb un pressupost de 215.248,65 euros.

La diputada delegada de Programes Europeus, Maria Àngels Planas, ha explicat que un cop signats els convenis amb els ajuntaments corresponents calia tirar endavant els projectes per tal d'avançar en la seva "licitació i execució". El punt s'ha aprovat per unanimitat.

El plenari també ha donat el vistiplau als encàrrecs dels ajuntaments de Garrigàs i Begur per a la instal·lació de calderes de biomassa. Els acords són fruit dels convenis signats amb ambdós consistoris a través dels quals la institució s'encarrega de gestionar la compra de les instal·lacions.

Precisament, la Diputació impulsa un pla per fomentar la instal·lació d'aquests aparells i ha atorgat des del 2014 més d'una quarantena de subvencions. Fins ara, n'ha instal·lat 38 a tota la demarcació. En aquest sentit, el ple també ha aprovat les noves bases que han de regular l'atorgament d'ajuts als ajuntaments.

Contactes amb la Generalitat i els "presos polítics"

Al torn de precs i preguntes, el diputat el diputat de la CUP, Lluc Salellas, ha preguntat si s'ha fet alguna gestió en relació als "presos polítics". "Voldríem saber si s'han fet arribar cartes no només als consellers sinó també a Sànchez i Cuixart donant-los suport o si s'han fet peticions a institucions penitenciàries", ha dit. "En definitiva, si han tingut una actitud més proactiva", ha afegit. El president, Pere Vila, li ha respost han participat a tots els actes, que han aprovat les mocions de suport i que han "parlat" amb la majoria dels consellers que han sortit de la presó. "Sobre les possibilitats de fer més accions, dir-li que no ho hem fet però ho estudiarem", ha afirmat.

Salellas també ha interpel·lat Vila per saber si la Diputació ha mantingut contactes amb la Generalitat des de l'aplicació del 155 i si ha tingut "la mateixa actitud o la han canviat". El president li ha respost que fa setmanes que no hi ha tingut cap relació més enllà de les que mantenen els funcionaris de les diverses àrees. "Ni nosaltres ens hi hem dirigit ni ells a nosaltres perquè tampoc hi havia cap tema pendent", ha insistit.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar