Puigdemont diu que el Consell per la República es proposa 'avançar per la via dels fets' cap a la independència

Comín assegura que la missió de l'organisme és defensar el mandat "irrenunciable i irreversible" de l'1-O.
Barcelona .- El president del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha afirmat que l'òrgan es proposa "avançar per la via dels fets" cap a la independència. El líder de JxCat ha subratllat que el Consell ha de fer república "de manera desacomplexada i més lliure i segura" ja que, tal com ha afirmat, l'Estat no pot aplicar-li "cap 155". Puigdemont ha intervingut per videoconferència des de Bèlgica a l'acte de presentació del Consell per la República, aquest dimarts a la tarda al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El responsable de l'organisme, Toni Comín, ha assegurat que la missió del Consell és defensar el mandat "irrenunciable i irreversible" de l'1-O. Puigdemont ha anunciat que s'obrirà un registre pels ciutadans que vulguin participar de manera "activa i directa" en la construcció de la República.

Puigdemont ha explicat que el Govern i el Parlament tenen "molt limitades" la vigilància "permanent, constant i ferotge" de l'Estat. Davant aquest escenari, el Consell per la República ha d'actuar "sense el constrenyiment" de l'Estat "autoritari" per poder avançar en els debats "imprescindibles" de Catalunya, tal com ha defensat l'expresident del Govern. Així, el cap de files de JxCat -i impulsor la Crida- ha definit el Consell com un "espai de participació i de coordinació" de diferents actors que serveixi per arribar allà on les institucions catalanes no puguin arribar. "Ens estem preparant millor davant de qualsevol nova onada de repressió i intervenció [de l'Estat] contra les nostres institucions", ha afegit Puigdemont.

Al seu torn, i també des de Bèlgica, Comín ha subratllat que a l'actual legislatura li calia un actor més -el Consell per la República-, per fer possible la "consecució" de la independència. L'exconseller i responsable del nou organisme que s'ha presentat avui ha manifestat que, si no es vol renunciar al "significat polític" de l'1-O, el Consell per la República és del tot "necessari i imprescindible".

Registre de ciutadans

Puigdemont ha explicat que ja s'ha obert un registre de ciutadans a la web Consell.Republicat.cat, que ja compta amb 530 persones. Aquesta base de dades permetrà escollir els 100 membres de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, segons s'explica a la pàgina web.

Els dirigents d'aquest òrgan seran escollits per sufragi els majors de 16 anys inscrits al registre. De tots ells, 25 membres seran de la societat civil, 25 més seran electes locals, uns altres 25 seran electes legislatius (del Parlament, el Congrés i el Senat, i el Parlament Europeu) i uns 25 finals seran residents a l'exterior del Principat de Catalunya. Aquesta Assembla de Representants escollirà el Consell per la República definitiu, després d'unes eleccions.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar