Puigdemont crida a partits i entitats per explicar el Consell de la República

Una misteriosa cimera fallida acaba mutant fins a convertir-se en la presentació de l'organisme amb seu a Waterloo.
Barcelona .- L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha citat aquest dilluns a partits i entitats independentistes per explicar què serà i com funcionarà el Consell de la República. Tal i com han avançat el diari Ara i 'Nació Dgital', i ha confirmat l'ACN, Puigdemont pretén reunir així totes les potes del sobiranisme i detallar el futur organisme que lideraria des de Waterloo. Curiosament, però, durant la setmana va donar-se a conèixer una misteriosa cimera que l'expresident volia celebrar a Bèlgica amb ERC, la CUP, JxCat i el president de la Generalitat, Quim Torra. Però ERC i la CUP van rebutjar assistir sospitant que Puigdemont volia utilitzar políticament la imatge de tots els partits al seu voltant pocs dies abans del naixement de la Crida Nacional.

Així, la reunió finalment s'havia quedat en un cara a cara entre Puigdemont i Torra, anunciat pel mateix president des de Ginebra. La trobada, però, ha anat mutant i, finalment, Puigdemont ha vlgut citar els mateixos partits i les entitats per explicar-los així el funcionament del Consell de la República.

Amb tot, l'opacitat segueix envoltant aquesta reunió. Els partits no confirmen la seva assistència, tot i que l'ACN ha sabut que ERC estarà segur representada per l'exconseller Toni Comín, JxCat pel portaveu Albert Batet, i que la CUP manté la seva negativa a assistir –si més no en al nit de diumenge. A més, la reunió no apareix a l'agenda de Torra i el lloc de la trobada és un misteri tant ara que podria ser una cimera com abans quan era una cita entre presidents. D'altra banda, però, tant l'ACN com Òmnium han assegurat a 'Nació Digital' que acudiran a la cita.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar