Torrent: 'Soc el president del Parlament i la meva credibilitat va en funció del respecte a les decisions que prenem'

El president de la cambra catalana assegura que no hi ha escenari d'eleccions anticipades i reclama una "estratègia conjunta".
Barcelona .- El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat la seva posició davant l'avís dels lletrats del risc que les votacions fossin invàlides amb la delegació de vot de JxCat. "No em puc apartar de les resolucions del ple. Soc el president del Parlament i la meva credibilitat va en funció del respecte a les decisions que prenem", ha argumentat en una entrevista a Catalunya. Torrent també ha assegurat que la seva decisió és per "reforçar" el Govern i ha afegit que "no hi ha cap escenari d'eleccions anticipades". Això sí, ha reclamat una estratègia conjunta dels partits i entitats independentistes tot fent una crida a "no mirar-se de reüll i intentar apunyalar-se". Preguntat per una eventual moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, aprofitant la minoria independentista, Torrent a respost que s'hauria de respondre "fermament".

Torrent ha defensat que amb l'avís del risc que les votacions no fossin vàlides, no s'està complint una de les premisses de l'acord, que era que es pogués aplicar. En aquest sentit, ha defensat que li toca preservar sempre els acords del ple del Parlament. "Quina credibilitat tenim quan parlem de sobirania del Parlament si no fem cas de les resolucions que hem aprovat?", ha preguntat.

Davant les veus que l'acusen d'haver cedit, Torrent ha replicat que ha assumit una responsabilitat que no és gens fàcil i que té tres querelles contra ell, una d'elles per haver permès la votació de l'acord del 2 d'octubre per fer front a les suspensions dels diputats. "Algú es pensa que hagués acceptat ser president si em fan por les amenaces? Això no va de valents o de covards", ha argumentat per després afegir que tots els independentistes hi perden quan es miren de reüll entre ells. Així mateix, Torrent ha defensat que la desobediència s'ha d'aplicar sempre que serveixi per avançar i fer passos endavant.

Preguntat per si la posició de JxCat és una resposta a la seva decisió de suspendre el ple per investir Carles Puigdemont a distància, Torrent ha respost que vol pensar que ningú anteposaria una relació personal o qualsevol intent partidista per sobre "el llarg recorregut que ha de tenir el moviment polític independentista".

A més, no ha volgut parlar sobre si JxCat podria buscar la seva inhabilitació en vistes a la possibilitat que sigui el pròxim candidat a ERC, el president del Parlament ha assegurat que "no hi ha cap escenari d'eleccions" i ha defensat que la seva decisió és per "reforçar" el Govern.

Torrent ha defensat que ara cal seure i fixar una estratègia compartida entre els partits i entitats independentistes, sumant també les forces que van donar suport al 3-O. En aquest sentit, ha afegit que es normal que apareguin "desorientacions" si no està definida una estratègia i una agenda política. De fet, el president de la cambra ha admès que el missatge que s'ha donat en els últims dies no contribueix a fer república i a sumar.

Preguntat per les declaracions del líder del PP, Pablo Casado, sobre una eventual moció de censura contra Torra aprofitant la minoria independentista, Torrent ha respost que no es pot imaginar "en absolut" aquest escenari i ha afegit que "intentar aprofitar els tribunals o qualsevol circumstància per menystenir i canviar el que van votar els ciutadans el 21-D, haurà de ser respost fermament".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar