Torra defensa en una carta als líders mundials la necessitat d'una mediació per negociar un referèndum

El president de la Generalitat assegura que si s'alliberen els polítics a la presó, estarà disposat a explorar "totes les possibilitats" amb Madrid
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i als principals líders mundials en què defensa la necessitat d'una mediació per negociar un referèndum. La carta, avançada per 'El Periódico' està datada del 26 de setembre, així doncs, és anterior a la que va enviar ahir per demanar la data d'una reunió amb Sánchez. En la missiva, Torra es dirigeix al president espanyol i ha enviat una còpia als líders de la Unió Europea, al president dels Estats Units, Donald Trump, al papa Francesc, al president de la Xina i als líders de països sensibles amb les demandes independentistes com Ucraïna i Kosovo. Torra demana a Sánchez que insti la fiscalia a retirar els càrrecs contra els líders independentistes empresonats i assegura que si surten de presó, Catalunya està disposada a explorar "totes les possibilitats" amb Madrid.

Amb l'objectiu d'internacionalitzar la situació a Catalunya , Torra demana formalment al govern espanyol que autoritzi una mediació "sense precondicions" com més aviat millor i assegura que la situació "no és insalvable".

Concretament li demana a Sánchez que esculli "un o més mediadors institucionals i observadors" per facilitar el diàleg i assegura que Catalunya està preparada per fer el mateix.

Torra defensa en la carta que el seu objectiu en una "negociació amb mediació" és un referèndum "legal, vinculant i just" amb el compromís de les dues parts d'acatar el resultat que en sortís. I en aquest sentit, afegeix que l'objectiu no és aconseguir la independència "de manera immediata".

Així mateix, Torra avisa que si no hi un diàleg significatiu, el judici i la condemna dels presos polítics provocarà una "aclaparadora demanda d'independència immediata". Finalment, conclou la carta apostant per una "transició acordada".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar