ERC defensa l'esmena que elimina la referència a la declaració del 9-N de la moció de la CUP perquè 'ara no és el 2015'

Els republicans asseguren que comparteixen els objectius de la CUP però que el plantejament "és un altre".
La portaveu d'ERC, Anna Caula, ha manifestat que el seu grup comparteix els objectius de la moció de la CUP sobre la declaració del 9-N, però que el context ha canviat i ara el plantejament "és un altre". Caula ha defensat l'esmena presentada conjuntament amb JxCat i que elimina la referència a la declaració del 9-N perquè ara "no és el 2015" i "no s'obre un procés". "Per nosaltres l'autonomisme s'ha acabat. Som un partit demòcrata, obert a tot. Si cal diàleg i seguir treballant, ho farem, però mai renunciarem als objectius", ha assegurat en roda de premsa al Parlament, aquest dimarts a la tarda.

JxCat i ERC proposen, en les seves esmenes, refermar la voluntat de dur a terme les actuacions "necessàries" per assolir "democràticament" la independència. A més, afegeixen a la moció un paràgraf per concretar que el Parlament, apel·lant al "diàleg, l'entesa i la concòrdia", expressi la voluntat "d'iniciar negociacions" per tal de fer "efectiu" el "mandat democràtic de creació d'un estat català independent en forma de República".

Caula també ha parlat dels trasllat a centres penitenciaris dels polítics empresonats i ha manifestat que entenen que "no és una concessió" sinó que és un dret dels presos. La portaveu d'ERC ha admès que pateixen una situació "agredolça" perquè els agradaria no haver de parlar de l'apropament. De nou, ha lamentat l'empresonament preventiu "injust" i ha reclamat l'alliberament dels líders polítics i socials. "Manifestem que els volem a casa seva no a prop", ha assegurat.

Pel que fa a la comissió d'investigació d'espionatge que Cs, PSC, CatECP han forçat a constituir, des d'ERC han recordat que "no tenen cap problema en què torni a funcionar" però han instat als partits impulsors a "fer el mateix a tots els entorns". En concret, els ha demanat que també apostin per una comissió similar al Congrés dels Diputats. "Si són lícits aquí també ho són a allà", ha conclòs.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar