Vidal sí que s'obre a negociar els terminis perquè el Govern presenti el pla d'execució per recuperar les lleis suspeses i anul·lades pel TC.
El grup parlamentari de la CUP-CC ha rebutjat l'esmena conjunta de JxCat i ERC que elimina la referència a la resolució del 9-N a la seva moció. Així ho ha explicat el diputat Vidal Aragonès en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts a la tarda. El dirigent anticapitalista ha recordat que el 7 d'abril del 2016 ja es va aprovar una moció que reiterava els objectius de la declaració del 9-N i que, per la CUP, el que aleshores era "vàlid" també ho és ara. D'altra banda, Vidal sí que ha apuntat que estan oberts a negociar amb JxCat i ERC, així com amb CatECP, sobre els terminis perquè el Govern presenti el pla d'execució per recuperar les lleis suspeses i anul·lades pel Tribunal Constitucional. La moció original de la CUP hi proposa 90 dies, CatECP vol ampliar el termini a sis mesos, i JxCat i ERC reclamen que s'allargui a tota la legislatura.

Aragonès ha estat ben clar sobre la primera esmena de JxCat i ERC: "No hi haurà objecte de transacció" i "no acceptem que s'elimini la referència a la declaració del 9-N perquè el que era vàlid l'abril del 2016 per la CUP continua sent-ho ara". De fet, el diputat cupaire ha instat JxCat i ERC a explicar per què renuncien al que fa un any van validar, tenint en compte que la moció del 2016 es va aprovar gràcies als vots dels anticapitalistes i als de JxSí -que formaven el PDeCAT i ERC. "Nosaltres no renunciarem als objectius polítics, si algú ho vol fer que ho expliqui", ha subratllat.

Així mateix, Aragonès ha preguntat a JxCat i ERC "amb qui volen negociar", també en referència a la primera esmena conjunta, on els dos grups apel·len al "diàleg, l'entesa i la concòrdia" per iniciar "negociacions" per fer efectiva la República. El diputat de la CUP ha constatat que el govern espanyol es nega "dia sí i dia també" a parlar sobre el dret a l'autodeterminació, i ha reiterat que la discussió no ha de ser sobre tenir més o menys competències ni rebre "engrunes", sinó sobre "sobirania".

En aquest sentit, Aragonès ha conclòs que la via de la CUP no és la del diàleg: "Ja ens agradaria, però és generar il·lusions sobre un escenari que no ens portarà a avançar nacionalment, sinó al contrari".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar