La CUP debat amb la militància si s'integra a la Mesa del Parlament però no té sobre la taula entrar a Govern

Els cupaires es reuniran dissabte en Consell Polític.
Les bases de les CUP debaten aquest dies el paper que ha de tenir el seu grup parlamentari a la cambra catalana després de les eleccions del 21-D. I un dels temes sobre la taula de les assemblees territorials és si finalment aposten per entrar a la Mesa del Parlament arran de les negociacions amb la resta de grups. Amb la mirada posada a dimecres de la setmana vinent, la data fixada per a la constitució del Parlament, els cupaires tornaran a reunir aquest dissabte el seu Consell Polític, fora de Barcelona. Fonts dels cupaires neguen, però, que ara hi hagi sobre la taula dels anticapitalistes la possibilitat d'entrar a Govern. El Consell Polític dels cupaires arribarà, doncs, just després que el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, assegurés en una entrevista que ERC veuria amb bons ulls que els cupaires fessin "un pas més" per implicar-se a Govern en la propera legislatura.

En la mateixa entrevista i encara en clau parlamentària, Sabrià també es va mostrar "disposat a parlar" sobre cedir un diputat a la CUP per tal que superin el llindar mínim i puguin constituir grup propi. I de fet l'organització dels cupaires al Parlament és un altre dels temes que es debat a les territorials aquests dies, ja que els quatre diputats que van obtenir el 21-D són insuficients per funcionar en solitari.

Els cupaires hauran de decidir ara si políticament aposten, doncs, per compartir grup mixt amb el PPC o si acceptarien una oferta com la d'ERC.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar