La investigació va començar el 2016 i ha finalitzat amb 43 persones investigades o detingudes
Madrid .- Un operatiu de la policia espanyola i la Tresoreria General de la Seguretat Social ha destapat un frau de 15.779.320 euros en el que han participat diferents empreses de les demarcacions d'Almeria, Càceres, Cadis, Granada, Huelva, Las Palmas, Lugo, Madrid, Màlaga, Navarra, Sevilla, Toledo, València i Barcelona. En el transcurs de la investigació, que es va iniciar a finals del 2016, s'han revisat 32 expedients procedents de la Tresoreria General de la Seguretat Social que afectaven a un número indeterminat d'empreses i que han acabat amb la identificació de 43 persones com presumptes responsables de delictes contra la Seguretat Social. A les persones investigades, algunes d'elles arrestades, se les acusa de presumptes responsables de delictes contra la Seguretat Social, frau de prestacions, falsedats documentals, frustració a l'execució, estafa, blanqueig de capitals i malversació.

Les 43 persones ''investigades'' eren majoritàriament els principals responsables de les diferents societats mercantils afectades pel dispositiu policial, però també hi havia testaferros, alguns d'ells treballadors que figuraven en connivència o familiars dels responsables de les empreses.

El ministeri de l'Interior informa que les 43 persones identificades han estat sotmeses a un exhaustiu informe patrimonial amb l'objectiu de què la Tresoreria General de la Seguretat Social pugui sol·licitar l'embargament dels béns que consideri oportú o que es pensi que puguin ser utilitzats per cobrir diferents responsabilitats.

Entre els detinguts hi ha un empresari que va ser nomenat dipositari dels béns embargats pels deutes que mantenia amb la Seguretat Social, que en l'actualitat superaven els 120.000 euros i que estaven dipositats en l'establiment hoteler de la seva propietat.

La nota del Ministeri afirma que quan se'l va requerir aquests béns dipositats va obviar el requeriment, incomplint amb les seves obligacions. A més, aquest dipositari, per eludir el requeriment, va presentar fins a tres denúncies davant la policia espanyola en les que explicava que havia estat víctima de furts i robatoris en el seu establiment i que coincidien amb les dates de les notificacions enviades per la Seguretat Social.

Entre els mètodes empleats per cometre el frau a la Seguretat Social, les empreses afectades creaven grups d'empreses per intercanviar facturacions entre elles, contractacions fictícies, cessions irregulars d'empleats i d'altres moviments que incorrien en irregularitats de la legislació laboral i mercantil.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar