La Diputació impulsa un programa d'estalvi energètic que permetrà fer 900 auditories a llars de famílies vulnerables

Està dotat amb 800.000 euros i inclou sis àmbits d'actuació com ara formació a centres educatius i a personal dels CAP a les comarques gironines. 
Girona .- El departament d'Habitatge de la Diputació de Girona i l'organisme autònom Dipsalut tenen previst encarregar 900 auditories de llars amb famílies vulnerables aquest 2018 de la demarcació. És una de les actuacions previstes al programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica que compta amb una dotació de 800.000 euros. L'objectiu final és fomentar el consum sostenible de la llum i el gas de les famílies i ensenyar-los a reduir la despesa energètica, contribuint a la reducció d'emissions de Co2 a l'atmosfera. Al mateix temps, també es preveuen mesures per combatre la pobresa energètica de famílies vulnerables.

Els Ajuntaments i els Consells Comarcals seran els que hauran de sol·licitar poder participar-hi i escollir les actuacions més adients a cada indret. Del que es tracta, segons han explicat els impulsors, és de treballar de forma "transversal i coordinada" amb tots els agents del territori per "complementar" el que ja s'està fent en matèria d'habitatge.. Entre les mesures previstes, hi ha formació a personal dels Centres d'Atenció Primària (CAP) per detectar casos de pobresa energètica i el lliurament de material pedagògic per a escoles i instituts.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar