El Govern xifra en més d'un milió els treballadors que han secundat l'aturada de país

Bassa destaca que a la petita i mitjana empresa el tancament ha estat total en un 54% del casos i puntual en un altre 31%.
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha xifrat en més d'un milió els treballadors que han secundat l'aturada de país d'aquest 3 d'octubre. "Vull donar les gràcies a tota la ciutadania de Catalunya, som una societat madura i conscient. S'ha remarcat el caràcter cívic i pacífic de les concentracions i també l'entesa patronal i sindical com mai", ha assenyalat Bassa. "El nombre de treballadors i empreses que han tancat avui una estona, matí o tarda, o tot el dia és molt més gran que en qualsevol altra vaga, fins i tot la més gran feta fins ara que va ser la de l'any 1988 contra el govern de Felipe González i que es va xifrar en menys d'un milió de treballadors", ha recordat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha destacat que a la petita i mitjana empresa el tancament ha estat total en un 54% dels casos i puntual en un altre 31%. "Només un 15% de les pimes han treballat", ha afegit Bassa.

Pel que fa als funcionaris, la consellera de Treball ha calculat que el seguiment de l'aturada ha estat d'entre el 80 i el 95% tant en el món local com a la Generalitat. "També cal destacar el tancament generalitzat a ensenyament, universitat i també als ports. I, pel que fa a la gran indústria, la química de Tarragona ha tancat totalment a partir de migdia", ha reblat Bassa, que ha finalitzat aplaudint que s'hagi desconvocat la vaga prevista a Catalunya de CGT i la IAC entre el 4 i el 13 d'octubre.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar