Rotary Catalunya entrega 4.500 euros en material didàctic a Creu Roja Girona a través del projecte solidari Rotincat 2016

El material es destinarà al programa “Promoció de l’Èxit Escolar” de Creu Roja destinat a joves en situació vulnerable d’arreu de Catalunya.
Rotary Catalunya ha lliurat aquesta tarda a Creu Roja un lot de material didàctic valorat en 4.500 euros que ha recollit durant el 2016 mitjançant el projecte solidari Rotincat, en col•laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La donació, que s’ha materialitzat a la seu de Creu Roja de Girona, inclou diverses tipologies de jocs educatius. Tots aquests materials es vehicularan a través del projecte “Promoció de l’Èxit Escolar” que Creu Roja porta a terme a tot Catalunya, i s’utilitzaran per millorar les competències lingüístiques d’infants i adolescents, entre 6 i 16 anys, que pertanyen a famílies en risc d’exclusió social, que presenten dificultats en el seu procés d’aprenentatge o que han estat derivades, per exemple, des de Serveis Socials.

Tal com ha explicat la directora de Creu Roja Joventut a Catalunya, Rosa Alcalà, el projecte de Creu Roja es desenvolupa a una quarantena de seus locals d’aquesta entitat, tot i que hi ha municipis en què es porta a terme directament en els centres educatius o en altres equipaments públics municipals, com ara biblioteques o centres cívics. El vicepresident de Creu Roja a Girona, Pere Company, ha afegit que “el projecte ‘Promoció de l’Èxit Escolar’ atén 1.500 infants d’arreu de Catalunya i compta amb el suport de 300 voluntaris i voluntàries. A Girona, els infants atesos en són 131 i es compta amb un equip de 18 voluntaris i voluntàries”.

Rotincat (suma de les paraules Rotary, infància i Catalunya), és un projecte solidari d’àmbit català que està integrat dins el projecte global denominat Rotary Pro Infància. El seu objectiu és ajudar i beneficiar als infants més desfavorits aportant major benestar i atenció a aquest col•lectiu que és vulnerable. En aquesta primera edició, que ha funcionat com a prova pilot, s’ha donat suport al projecte “Promoció de l’Èxit Escolar” de Creu Roja i en properes edicions s’aportarà a altres projectes que també tinguin alguna necessitat. Segons Jaume Nogué, past-president del Club Rotary Barcelona 2015-2016 (expresident en llenguatge Rotary) i creador de la iniciativa, “la voluntat és que el Rotincat sigui exportable a la resta del conjunt Rotary perquè tingui continuïtat en el temps”. Per la seva banda, el president del Club Rotary Girona, Narcís Vidal, ha explicat que “portem dos anys treballant en el projecte en el qual hi han treballat els Clubs Rotary de tot Catalunya. De seguida ens va engrescar molt i hi vam apostar. Ens ha permès conèixer persones amb grans valors”. Des de l’Ajuntament de Girona, el vicealcalde Eduard Berloso, ha agraït al Club Rotary i a Creu Roja el fet d’impulsar aquest tipus d’iniciatives que contribueixen a fer menors les desigualtats que hi poden haver entre els infants.

Per aconseguir poder adquirir tot el material didàctic que Creu Roja necessitava, s’han portat a terme diverses accions i actes, entre els quals la Desfilada Benèfica Cuca Mascort que va organitzar l’Associació Gironina d’Empresàries i l’assistència del Rotary al Festival de la Infància de Barcelona.

Sobre el Rotary
Rotary és una organització que, des del 1905, forma una aliança mundial amb la voluntat de donar un servei humanitari, fomentar l’aplicació de normes d’ètica en el treball i contribuir al desenvolupament de la bona voluntat i la pau al món. Està formada per professionals, executius i empresaris de diverses professions i negocis.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar