El conseller Josep Rull lliura les Banderes Blaves a 119 platges i ports esportius

El titular del Departament de Territori i Sostenibiltiat dona el distintiu de qualitat a 95 platges i 24 ports. Catalunya consolida els bons nivells de qualitat i serveis a les instal·lacions portuàries. El 94% de les platges catalanes va obtenir una qualitat excel·lent durant l’estiu passat, segons els controls de l’ACA.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lliurat el passat divendres el distintiu Banderes Blaves a 95 platges i 24 ports esportius, en un acte celebrat al Port de Palamós. Aquest distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Per a Rull, aquest distintiu és “el reconeixement a l’esforç col·lectiu d’ajuntaments, ports i clubs nàutics per l’excel·lència”. “El volum tan important de banderes blaves que tenim demostra que hem fet molt bona feina: que tenim les aigües netes i que les nostres platges i els nostres ports tenen uns serveis amb molt bona qualitat”, ha manifestat. El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat: “L’aposta pel medi ambient no és nomes una exigència ètica i mora sinó que actualment, a més, és rendible econòmicament; és competitiva”.

A l’acte hi ha assistit també el president de l’Adeac, José Ramón Sánchez; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i el president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sallés, entre altres autoritats.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. Durant l’estiu de 2016, el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel•lent, el 5% ha obtingut la classificació de bona, mentre que l’1% restant ha sigut suficient, sense que s’hagi registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’ACA.

Aposta per uns ports sostenibles

El Govern de la Generalitat vol vetllar per la imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans. La col•laboració públicoprivada pel que fa a recursos econòmics és cabdal per convertir els ports en instal•lacions de primer nivell, modernes, integrades en els seus municipis i sostenibles.

Aquest any els ports catalans han obtingut 24 banderes blaves, la totalitat de les candidatures presentades. Els ports i dàrsenes esportives premiats són:

Girona: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’Escala, CN Aiguablava, Port Marina Palamós, CN Costa Brava-Palamós, CN Port d’Aro i Club de Vela de Blanes.
Barcelona: CN El Balís, Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, CN Garraf, Port d’Aiguadolç i CN Vilanova.
Tarragona: Port Segur-Calafell, CN Salou, CN Cambrils i Port de l’Hospitalet de l’Infant.
Terres de l’Ebre: CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar