Arrenca la segona edició de Benvinguts a Pagès amb més de 800 establiments adherits arreu de Catalunya

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, destaca la importància de la iniciativa perquè "ajuda a atraure joves" que vulguin mantenir la professió
Aquest cap de setmana comença la segona edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que busca acostar el món rural als ciutadans. Enguany ho farà amb la participació de més de 800 establiments arreu de Catalunya, entre els que hi ha prop de 250 explotacions ramaderes, a més de cases de turisme rural o restaurants. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha destacat que la iniciativa és important ja que permet "atraure joves" perquè es dediquin a la pagesia. "Hem d'aconseguir generar models de negoci que ens assegurin rendes dignes dins el món ramader, i Benvinguts a Pagès és una porta", ha senyalat Serret.

L'acte s'ha fet a la Granja Mas La Coromina, de Joanetes, a La Vall d'en Bas (Garrotxa), on la consellera ha inaugurat unes instal·lacions dedicades a l'agroturisme.

La pagesia catalana torna a obrir les portes per mostrar com és la vida en un entorn rural. La segona edició de Benvinguts a Pagès comptarà amb més de 250 explotacions ramaderes d'arreu del país, que mostraran als visitants el seu dia a dia. La intenció és acostar la professió, però també "reivindicar la feina". La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, diu que es tracta d'una "festa de país i del món rural", que busca atraure els joves. "Volem que les noves generacions vegin viabilitat de negoci i tinguin ganes de seguir", ha comentat.

En total seran més de 800 establiments entre allotjaments, restaurants, comerços i explotacions ramaderes, agràries i pesqueres, que han decidit apuntar-se en aquesta segona edició de Benvinguts a Pagès. La iniciativa comença el dissabte 3 de juny fins el dilluns 5. Entre les activitats que s'hi faran, els visitants hi poden trobar visites guiades, per conèixer la realitat del sector, així com tasts de productes locals.

La consellera ha destacat que cal fer polítiques enfocades a "mantenir la sobirania alimentària, i una gestió del territori sostenible". En aquest sentit Serret recorda que Benvinguts a Pagès mostra "l'origen de la cadena de tot el que arriba a taula". "Aquest és un fet important perquè moltes vegades no tenim en compte l'enorme qualitat dels producte de casa", ha comentat.

La consellera ha pogut visitar les instal·lacions de la granja acompanyada del propietari de la finca, de l'alcalde de La Vall d'en Bas, Lluís Amat, i veïns que s'han acostat.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Departament d'Empresa i Coneixement, i la Fundació Alícia.

La necessitat de diversificar

L'acte s'ha dut a terme a la Granja Mas La Coromina de Joanetes, al terme municipal de la Vall d'en Bas, i ha servit per inaugurar unes noves instal·lacions de l'explotació, centrades en l'agroturisme. En concret s'han estrenat una botiga de productes locals, una aula didàctica on s'explica la procedència dels productes i un circuit que recórrer diferents llocs de la granja.

El propietari, Albert Puigdemont, ha explicat que la intenció és diversificar el negoci - basat en la producció de llet i derivats - i que sigui també un espai on explicar la feina i el dia a dia dels ramaders. Puigdemont destaca que va adreçat principalment als nens "perquè se'ls fa entendre d'on venen els aliments que mengen".

El propietari de l'explotació ramadera reconeix que el sector làctic "ho ha passat malament" i creu que apostar per aquest nou model de negoci "és la manera de mantenir-se". Per fer les obres, Puigdemont ha comptat amb una subvenció per part de la Generalitat que ha pagat el 40% del total.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar