Science Needs You! Figueres

Categoria
Diversos
Data
2018-10-20 09:30
Lloc
La Cate - Figueres

SCIENCE NEEDS YOU!
3a Jornada de divulgació científica a Figueres

DISSABTE 20 D’OCTUBRE
La Cate de Figueres

09:30 h Recepció i entrega de documentació

09:45 h Inauguració de la Jornada (autoritats i representants de l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica · ACDIC). Presentació a càrrec de Salima Abdessamie , educadora social i estudiant de ciències socials. Actualment treballa a l’Ajuntament de Salt, com a agent de salut i coordinadora de projectes de l’Associació Azahara. Presentadora del programa SOM COM SOM, a Ràdio Salt.

10:15 h Primera conferència: “ L’aventura d’investigar els oceans ” pel Dr. Rafel Simó Martorell : Professor d’Investigació del Departament de Biologia Marina i Oceano- grafia de l’Institut de Ciències del Mar (ICM, CSIC), Barcelona.

11:00 h Pausa cafè

11:30 h Segona conferència: “ Sistemes d’observació costera i aplicacions de l’oceano- grafia operacional ” per la Dra. Anna Rubio : Investigadora d’AZTI (Centre tecnolò- gic expert en innovació marina i alimentària del Pais Basc).

12:15 h Taula Rodona Participativa – Col·loqui: “ La nostra mar: present i futur ” moderat per Antonio Turiel , investigador de l’ICM. Amb la participació de:
· Anna Rubio , investigadora d’AZTI.
· Rafel Simó Martorell , Departament de Biologia Marina i Oceanografia, Institut de Ciències del Mar.
· Rafael Sardà : Investigador Científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB - CSIC)

13:00 - 15:00 h Pausa dinar

15:30 h Tercera conferència: “ Ara em veus: la problemàtica dels plàstics flotants als nostres mars i oceans ”, a càrrec del Dr. Rafael Sardà Investigador Científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB - CSIC), i professor d’ESADE.

17:45 h “ Submarins en viu ” a la placeta baixa de la Rambla. · Activitats, tallers I explicacions amb VICOROB (Udg) i Triton Submarines LLC I Gutmar SA.

21:00 h Concert: “ Música pel canvi social a l’època de Narcís Monturiol ”. Concert amb coral “ La lira de Sant Cugat ” i el quartet “ Revolució ”: Re-estrena de l’obra perduda de Clavé: “Revolució”, és una cantata per 4 veus i orquestra estrenada al Liceu l’any 1869, molt popular llavors i que no es va tornar a interpretar. Obres de Pep Ventura, que va comprondre al seu dia per recaptar fons per finançar el projecte “Ictineu” de Monturiol, i per celebrar la botadura del mateix submarí. S’interpretaran també obres de temes mariners del mateix Pep Ventura i d’Eduard Toldrà

 
 

Totes les dates

  • 2018-10-20 09:30

Proporcionat per iCagenda