El Figueres 'A' aconsegueix un contundent 8,5 a 1,5 contra el Lleida, a la primera ronda de divisió d'honor de la Lliga Catalana d’Escacs

A la primera ronda del grup 1 de Divisió d’Honor, el Figueres va vèncer per un resultat de 8'5 a 1'5 al Lleida en el començament del campionat.

Van debutar al conjunt figuerenc el GM Yannick Gozzoli i el MI Olivier Touzane de nacionalitat francesa que defensaren els taulers 1 i 3 respectivament. Tinguent en compte que el segon tauler el va ocupar el MI Jorge González, el Figueres alineava un equip potent, on era superior en Elo a tots els taulers excepte al 2 i al 3. Durant tota la tarda, el marcador reflexava empat a 1, mercès a dues taules i el resultat es va mantenir igualat fins al final de la jornada. Però quan es van començar a decidir les partides, totes van caure del costat figuerenc fins el 8,5 a 1,5 final. Cal destacar la magistral partida que va conduir el MC Manel Pijuan contra Bruned, que en una obertura catalana gairebé perfecte va saber combinar amb mestratge l’estratègia (planificació) i la tàctica (combinació), quan va ser el moment adequat. També molt destacable la victòria amb les peces negres del MI González, amb un sistema Benoni contra el fort MF Trepat. La victòria va ser el resultat més clar dels 8 matxs disputats en els dos grups a la ronda inicial de la competició.

A la categoria de Preferent de Girona s'enfrontaren Figueres “B” i Figueres “C” amb el resultat de 8 a 2. L'objectiu del Figueres “B” aquesta temporada serà classificar-se entre els dos primers per tal de recuperar la categoria perduda l'any passat.

El Figueres “D” va perdre 1 a 5 amb l'Atzucac A en el seu desplaçament al centre penitenciari Puig de les Basses.

El Figueres “E” va vèncer l'Atzucac “B” 3 a 1 en el seu desplaçament al centre penitenciari Puig de les Basses.

Els enfrontaments de la 2a jornada seran:

Divisió d’honor: Colon Sabadell - Figueres
Preferent de Girona:
Figueres B – descansa
Figueres C – Alt Empordà
Segona territorial: Olot D – Figueres D
Tercera territorial: Figueres E - Fornells

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar