El Túnel de Vent d'Empuriabrava assoleix la xifra dels 250.000 voladors en cinc anys

WINDOOR Túnel de Vent d'Empuriabrava arriba a la xifra dels 250.000 voladors i 20.000 hores de vol, coincidint amb la celebració del seu cinquè aniversari. El túnel empordanès, el primer que va obrir a l'estat, fa balanç d'aquests 5 anys amb unes dades que el situen com el túnel de referència a Europa.

En aquests cinc anys, el túnel empordanès ha mantingut una mitjana d'obertura diària d' 11,81 hores, el que ha suposat que més de 250.000 persones hagin experimentat la sensació de volar a les seves instal·lacions. Des de la seva obertura, el túnel comptava amb un 80% de voladors professionals i un 20% de voladors novells que volien experimentar la sensació de volar en el primer túnel de vent de l'estat. La consolidació del túnel com centre esportiu i d'oci -amb l'obertura d'un beach club amb simulador de surf fa ja 3 estius- ha permès que aquest perfil evolucioni fins a assolir un 45% de voladors novells. El túnel empordanès ha aconseguit duplicar el nombre de voladors que volen sentir noves experiències i se situa com un referent sectorial a Europa.

Precisament una de les fites d'aquest cinquè aniversari ha estat el notable increment de voladors que volen millorar la seva tècnica de vol. Per a això es va crear un entrenament especial, el programa windcoach, alternatiu al fitness que habitualment es realitza en un gimnàs. Aquesta innovadora modalitat esportiva, amb professor particular, ha captivat ja a més de 2.000 persones que s'han convertit en professionals del vol, una nova disciplina esportiva exigent però molt satisfactòria.

A part dels voladors novells i els professionals que volen mantenir-se en forma volant, hi ha un tercer perfil de volador, el paracaigudista, que troba al túnel de vent empordanès el lloc d'entrenament perfecte, tant davant les inclemències meteorològiques com a centre d'alt rendiment. Aquest tipus de volador representa el 55% dels voladors que practiquen al túnel empordanès.

BALANÇ DE L'ANY 2017

El primer simulador de caiguda lliure d'Espanya, que aquesta setmana celebra els seus 5 anys d'obertura, tanca l'últim exercici amb una mitjana de 40.000 voladors i 11,81 hores d'obertura diàries, el que suposa un total de 4.500 hores de vol a l'any i un increment del 5%, tant en vendes com voladors, respecte a l'exercici anterior. El volum de facturació de l'últim any ha estat de 2.700.000 €.

El perfil més habitual d'aquest tipus de volador novell és home, d'entre 21 i 30 anys. La segona franja més representada aquest últim any correspon al segment dels 31 als 40 i, com a novetat, destaca una tendència a l'alça de voladors novells d'edats entre els 11 i els 20 anys. El fet que el vol indoor sigui una activitat molt familiar ha propiciat que els voladors de 41 a 50 anys siguin el quart grup amb major afluència dins del túnel.

Les activitats més demandades pels usuaris novells han estat el pack d'inici Wind2, seguit del Wind2X2 i Wind2x3, per a 2 i 3 persones, respectivament. En la categoria de regals els packs estrella han estat els packs Wind4u i Wind Family, dirigits a una persona i a famílies. Una altra dada significativa és que 21.000 persones han contractat un twister, per sentir la increïble sensació de volar a 10 metres d'altura.

WINDOOR BARCELONA

A banda d'assolir la xifra dels 250.000 voladors, WINDOOR celebra aquest cinquè aniversari amb un altre fita important, l'obertura d'un segon túnel a Barcelona, a l'Estadi del RCD Espanyol, a Cornellà. La innovadora instal·lació, que s'inaugurarà durant el segon semestre de l'any, serà pionera ja que ubicarà un espai d'oci i entrenament diferencial en un estadi de futbol. Així mateix, WINDOOR Barcelona serà un túnel eficient, que potenciarà solucions energètiques sostenibles.

Amb aquest projecte, WINDOOR i el seu nou partner pretenen impulsar una iniciativa que serà un reclam per a totes aquelles persones que vulguin viure la sensació de volar a la Ciutat Comtal. El Túnel del Vent ocuparà el 40% de l'edifici. L'acord s'emmarca en l'estratègia del club per a l'explotació comercial del seu estadi i al mateix temps en la voluntat d'expansió nacional i internacional de la marca WINDOOR.

MÉS DE 50 INSTRUCTORS FORMATS AL TÚNEL DE VENT D'EMPURIABRAVA

WINDOOR compta entre els seus instructors amb un examinador de l'associació tunnelinstructor.org. Això vol dir que és dels pocs túnels que poden formar instructors, i que els seus títols són vàlids per treballar a tot Europa. L'ofici d'instructor de túnel de vent és una nova sortida professional que ofereix WINDOOR i ha realitzat més de 25 cursos en aquests 5 anys. Aquesta innovadora professió compta amb gran oferta d'ocupació, especialment en zones de molta tradició de vol indoor com són els Estats Units, Europa Oriental o, més recentment, Àsia. Son ja més de 50 els joves vinguts d'arreu del món (Noruega, Argentina, Brasil, Xile, França i Espanya) que s'han entrenat a les instal·lacions d'Empuriabrava per ser instructors oficials de vol indoor.

PLANTER WINDOOR

Dins del seu programa de formació WINDOOR ofereix formació als seus instructors per a competir amb l'elit del vol indoor. En aquests moments el túnel empordanès compta amb 5 equips professionals de vol.

D'una banda els equips locals WINDOOR Team i WINDOOR DC que competeixen en la creativa modalitat de vol dinàmic. D'altra banda, WINDOOR patrocina a 3 equips de vol internacionals que tenen fixada la seva base d'entrenament a Empuriabrava. Són els imbatibles Hayabusa, campions de vol relatiu que s'han mantingut al capdamunt del pòdium en les últimes 17 competicions internacionals de vol relatiu FS Open. D'altra banda, l'equip francès WINDOOR Real Fly Full Speed que se situa a la part alta de classificació en les competicions de vol relatiu VFS Open. Finalment, completa el planter de WINDOOR el jove volador francès Mateo Limnaios, que competeix en la categoria júnior Freestyle de la qual s'ha proclamat diverses vegades campió a França.

Aquest any WINDOOR ha participat amb els seus 5 equips als Mundials de vol indoor celebrats a Montreal (Canadà) i ha aconseguit un doble or en les modalitats de vol relatiu FS i VFS Open.

WIND GAMES 2018

WINDOOR celebra el seu cinquè aniversari a punt de posar en marxa la cinquena edició dels espectaculars The Wind Games. Una aposta del túnel empordanès per organitzar una competició de vol internacional a Empuriabrava. De la primera edició, celebrada al gener de l'any 2014, que va congregar 80 voladors vinguts d'arreu del món, s'ha evolucionat a una competició de gran nivell amb més de 80 equips i 200 participants. La seva última edició va ser seguida per més de 400 milions d'espectadors de tot el món i ha consolidat aquesta competició com un autèntic referent internacional en el sector del vol indoor professional.

La propera edició, que se celebrarà de l'1 al 3 de febrer de 2018, s'allargarà un dia més per poder donar cabuda a tots els equips que volen competir al túnel d'Empuriabrava. Després dels recents Mundials al Quebec, les estrelles del vol indoor tornaran a enfrontar-se en els The Wind Games. Aquest any comptaran de nou amb els voladors més mediàtics (Maja kuczyńska, Leo Volkov) i Kyra Poh que torna per a competir als The Wind Games al costat de l'elit de vol indoor internacional. Una altra de les novetats d'aquesta edició serà la introducció d'una nova disciplina de vol, el Júnior Freestyle, destinada a voladors menors de 14 anys que tindran la seva pròpia categoria competitiva.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar