Alumnes de l’Oficina de Català i parelles lingüístiques participen en un taller nàutic al GEN Roses

El passat divendres alumnes de català i parelles lingüístiques de Roses van particpar en un taller nàutic, fruit de la col·laboració entre el Grup d’Esports Nàutics (GEN) i l’Oficina de Català de Roses, l’objectiu del qual és promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics.

El taller d’enguany ha estat plantejat per encarar la part més pràctica de la navegació. És a dir, després d’una introducció als conceptes específics de meteorologia i d’una explicació detallada de les diferents parts d’una embarcació, les persones participants al taller van ajudar a muntar i a preparar les barques de vela lleugera amb les quals, posteriorment, van poder sortir a navegar per la badia de Roses. El taller va anar a càrrec de personal tècnic de l’equip del GEN Roses.

A través d’aquest projecte es pretén aplicar sobre el terreny les habilitats i els coneixements lingüístics apresos a l’aula. Les activitats incloses en aquest programa possibiliten establir transferències entre l’activitat nàutica i els conceptes lingüístics tractats a classe.

Aquesta col·laboració permet a més a les parelles lingüístiques i a l’alumnat dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població i sentir-la partícip del seu procés d’adquisició de la llengua catalana.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar