Més de 100 persones participen a les activitats organitzades pel Club d’Escacs Figueres durant les fires

El Club d’Escacs Figueres ha organitzat diferents activitats escaquístiques durant les Fires i Festes de la Santa Creu 2017. El dia 1 de maig, al matí, va tenir lloc a la Rambla la 28ª edició del Campionat de partides llampec on hi van participar més de 50 jugadors de totes les edats.

El Campionat es va dividir en 5 grups, 2 d’infantils formats per nens i nenes d’edats entre 6 i 12 anys, que van ser guanyats per Jokin Casado i Aniol Pibernat, tots dos del Club d’Escacs Figueres. També es van organitzar 3 grups més seniors, amb el MF Jordi Cuadras i diversos Mestres Catalans, on també hi van participar alguns joves jugadors ja més experimentats que en els dos grups infantils. Es va fer una final a 8 jugadors formada pels 2 primers classificats de cada grup i els 2 millors tercers, per eliminació directa. Les semifinals les van disputar el MC Àlex Pinsach contra el MC Jordi Serra, guanyada per aquest darrer i el MC Emili Colls contra el fort jugador Robert Carles Àlvarez, amb victòria del primer. La final entre Serra i Colls del Figueres, es va decantar a favor del segon que jugava amb les peces blanques (es jugava amb el sistema de mort sobtada, de manera que en cas de taules, la victòria hagués estat per les negres).

A la tarda, i per tercer any consecutiu, es va celebrar una partida d’escacs vivents, on les “peces” eren representades majoritàriament per jugadors de l’Escola del Club Escacs Figueres. Malgrat celebrar-se sota un temps insegur, centenars de persones van seguir la representació de la partida magistral, conduïda i comentada per Josep Maria Vilanova, responsable de l’Escola del club. En aquesta ocasió es tractava d’una partida disputada entre Oleg Skvortsov i el vàries vegades campió de món “Vishy” Anand, que s’imposa amb les peces negres.

Per últim, el dissabte dia 6 de maig, el MC Emili Colls va oferir unes partides simultànies al Passeig Nou, aconseguint un resultat rodó de 24 partides guanyades i cap de perduda.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar