Jordi Compte: 'A Palau cal un equip amb gent jove i que la seva prioritat sigui mirar endavant'

Jordi Compte, regidor a l'oposició a Palau - Saverdera : "A Palau cal un equip amb gent jove i que la seva prioritat sigui mirar endavant".

A menys d'un any de les eleccions municipals, i després de 3 anys a l'oposició, quina valoració fas de l'actual equip de govern?

Crec que l’actual equip de govern viuen més pendents del passat que del futur. Estan més interessats en intentar trobar coses mal fetes de l’antic alcalde que de treballar pel poble. Personalment crec que han anat de més a menys. Al principi va haver-hi molt bones paraules, però a l’hora de la veritat ha faltat transparència i participació. A dia d’avui encara ningú sap perquè van treure les responsabilitats de govern a un regidor a mitja legislatura. A l’últim ple ens va sorprendre el fet que van barrejar dos propostes en una, per interessos personals, i no van deixar que la proposta es votés punt per punt, que és una cosa que es fa a tot arreu. És ben trist no permetre el màxim de democràcia a nivell municipal, quan després tots plegats demanem el dret a decidir. 

Per a tu, quines són les principals errades i els principals encerts d'aquesta legislatura?
La principal errada per mi, és que s’està més interessat en desfer el que hi havia abans, que en treballar pel futur del poble. Això ha provocat que durant la present hi hagi hagut problemes greus amb el càtering del menjador escolar. També hi ha hagut problemes amb el concurs i la gestió de la piscina. S’han externalitzat algunes tasques de l’ajuntament, perdent control i donant pitjor servei a la gent del poble. Està molt bé adaptar-se a les noves tecnologies però també s’ha de donar facilitat a la gent que no les domina o no hi té accés. Per altra banda la gent té la sensació que el poble es veu més deixat, que es tarda més a arreglar petites incidències o desperfectes i que hi ha menys control per part dels polítics.
Pel que fa a encerts, s’ha fet una bona feina amb l’adaptació de la gestió de l’ajuntament i de la web i els diferents portals electrònics a les noves lleis. També crec que ha estat un encert la creació de l’espai jove i de l’esplai. 

Al 2015 et situaves 3er a la llista de CiU. Aquestes properes eleccions encapçalaràs la llista del PdeCat?
Al poc de començar la legislatura, va haver-hi un canvi i vaig passar a ser el portaveu del grup en els plens. És una feina que des del primer dia vaig proposar-me fer amb el màxim de respecte, amb una oposició constructiva i on la correcció en els plens fos sempre el primer. I crec que ho he aconseguit. Pel que fa al cap de llista, encara no hem decidit qui serà. En breu, tota la gent del grup escollirem qui ha de ser la persona que encapçali el nostre projecte. 

Quins són els principals canvis que creus que calen fer des de l'Ajuntament?
Crec que a Palau cal un equip amb gent jove, amb empenta per treballar per Palau, i que la seva prioritat sigui mirar endavant, treballar per a tota la gent del Poble i no estar més pendent del passat que del futur. 

Ens pots avançar algun dels punts principals o propostes que portareu per Palau-Saverdera?
Les línia bàsica del nostre programa serà treballar per donar el màxim de serveis a la gent. Que Palau torni a ser el poble de referència on la gent vol venir a viure, però sense oblidar mai que és un poble. Volem fer un govern més pròxim a la gent i que trepitgi molt més el carrer. Més endavant, quan presentem el programa, detallarem més totes les nostres propostes.

Heu començat a pensar en l'equip que formarà la llista?
Amb els companys de la llista ens reunim sovint i ja tenim la gent que ha de formar la base de la llista. Un cop escollit el cap de llista, es definirà la llista, però amb la gent que ja hi ha i alguna incorporació que es pugui fer, no tinc cap dubte que farem una llista molt bona, que estarà molt capacitada per aconseguir el millor per al nostre Poble.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar