Francesc Giner, regidor de Festes de l’Ajuntament de Roses

Francesc Giner, regidor de Festes de l’Ajuntament de Roses ens explica què preparen per la festa d’aquest estiu.

El cap de setmana del 10 i 15 d'agost tindrà lloc la festa d'estiu de Roses. De tots els 5 dies de la festa, quins son els més forts de programació?

La Festa Major de Roses celebra actes culturals, esportius i lúdics. Es difícil ressaltar algun dia en concret doncs tenim importants esdeveniments esportius, l festes tradicionals o els concerts a l’antic càmping Bahia, repartits durant aquest dies. Si però que podem dir que diumenge, dimarts i dimecres seran els dies més forts. Diumenge 12 tenim activitats per a tots els públics on podem destacar el gran tobogan aquàtic, l'exhibició de castellers, les havaneres i l’homenatge que li fem a barraques a l’emblemàtica discoteca Picasso. Per dimarts 14 a destacar el concert de Muchachito, cap de cartell d’aquest any per barraques i el dimecres 15, el dia més fort per l’important quantitat d’actes que es fan com poden ser entre d’altres la LXXXII Travessia de natació al Port de Roses, la cercavila i trobada gegantera, les danses tradicionals, els focs artificials i el ball de fi de festa. 

De totes les activitats programades per la Festa, quines son les més populars o les que tenen major afluència?
Tots els concerts que es programen per barraques tenen una important afluència de públic. Les barraques de Roses són singulars i entre la regidoria de Festes i les colles de Carnaval s’ha aconseguit un esdeveniment molt important per la vila de Roses. No només hi va el jovent a escoltar els concerts sinó que tenim en molts casos famílies senceres que aposten per gaudir d’un espai com l’antic càmping Bahia, per anar a sopar i gaudir d’un ambient festiu on el més important és l’important cohesió social que s’hi viu durant aquests dies de gresca. També degut al treballat cartell que presentem any rere any, tenim molt de jovent de la comarca que s’ha agafat les barraques de Roses com a un referent. 

A l’hora d’escollir grups per a barraques, quins son els criteris que es posen damunt la taula?
El que fem és dividir en diferents grups la programació: rock català, rock estatal, grup emergent del moment i grups locals o de la comarca que també mereixen poder tocar davant de centenars de persones. Així gràcies a aquesta premissa han passat per barraques durant aquesta legislatura, importants grups com Reincidentes, La Raíz, La Pegatina, Muchachito, Celtas Cortos,Zoo, Seguridad Social, o Dr. Prats, Aspencat, Julay´s, Banana Beach, Els Catarres, entre molts altres. També donem especial importància l’opinió del jovent de Roses alhora de deixar-nos aconsellar per contractar grups.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar