Òscar Vergés, regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres

Parlem amb el regidor de Figueres sobre la seva trajectòria i l’actualitat política de la ciutat i el País.

Com ha sigut la seva trajectòria professional i política?

Vaig iniciar-me en l’activisme polític abans de tenir edat de treballar. En l’adolescència vaig militar a l’esquerra independentista radical que hi havia a Figueres aleshores: Catalunya Lliure i Maulets. El 1993 vaig acostar-me al PSC de Figueres, per la coneixença que tenia amb alguns socialistes d’aleshores i fins el 1999 vaig formar-ne part. En aquell moment vaig distanciar-me’n, havia canviat Girona per Barcelona per estudiar Periodisme. Professionalment he dedicat els darrers 20 anys a la comunicació empresarial i institucional: la relació amb els mitjans de comunicació, amb els seus públics d’interès en particular i amb la societat en general. He tingut l’oportunitat d’estar en entorns laborals on podia aprendre molt, i he dirigit la comunicació interna en una gran companyia asseguradora. També he treballat en una bona època al darrer Departament de Medi Ambient i Habitatge (2007-2011), al Gabinet del Conseller, a l’àrea de comunicació, i puntualment, coordinant la campanya electoral d’ICV a Figueres a les tres darreres conteses, la darrera com a Compromís. La renúncia del regidor Xavi Monfort m’ha dut, ara fa dos anys, a ser regidor a l’ajuntament de Figueres, i conseller de l’Entesa al Consell Comarcal. 

Objectius o canvis en els que està treballant Compromís d’Esquerres per Figueres:
El nostre objectiu prioritari, en aquests anys de crisi, ha estat el rescat social i dignificar la vida de qui ha patit els seus efectes amb més duresa: l’accés equitatiu als drets bàsics (habitatge, educació, sanitat i alimentació) i als subministraments (aigua i energia). I la defensa d’una política emmarcada en un desenvolupament sostenible, preventiva i orientada al bé comú. En clau local hem estat responsables d’introduir aquests objectius en el nou servei de recollida de residus i neteja viària (l’eliminació dels contenidors soterrats, la implantació del porta per porta i els contenidors de posar i treure, i incorporar campanyes d’informació i sensibilització per reforçar els canvis que comporta aquest avenç), i els nous plecs dels serveis de parcs i jardins i d’enllumenat públic. En aquest any que queda espero que les propostes de mobilitat i de formació ocupacional es puguin impulsar. No deixem de banda el dèficit d’habitatge públic i gairebé de polítiques d’habitatge social, així com de la participació ciutadana, un dels principals objectius que ens havíem marcat per aquest mandat. Val a dir que, sense formar part del govern i amb un regidor, hem assolit algun avenç interessant, però cal reforçar totes aquelles actuacions que ens ajudin a tenir una qualitat de vida que no tenim, ordenar el desordre que han generat els darrers governs municipals, sobrepassats per una societat dinàmica i diversa. 

Quina és la seva opinió sobre la situació política a Catalunya?
Estem en el mateix atzucac de fa anys: un govern central sord i cec, que es val de les estructures d’estat per mantenir l’ordre, buscant solucions inadequades per al problema polític que ha plantejat Catalunya aquests últims anys. Ha estat totalment inacceptable la judicialització a què ens ha dut el govern espanyol amb la persecució i empresonament preventiu dels càrrecs electes i els Jordis. Catalunya ha de poder decidir el seu futur, en un referèndum vàlid i reconegut, i vull creure que ara ja no hi ha volta enrere cap a aquest objectiu, amb el suport internacional que esperàvem davant l’estratègia de l’estruç que han practicat els diferents governs que han manat des de Madrid. L’esperança de construir un nou país, millor que el que tenim, segueix més viva que mai.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar