Lluís Carbó va encapçalar l’equip de govern de Maçanet de Cabrenys.

Durant tres legislatures, Lluís Carbó va encapçalar l’equip de govern de Maçanet de Cabrenys.

Els records

Van ser tres legislatures intenses com a alcalde, dotze anys que es van convertir en una oportunitat i una experiencia única. No m’havia plantejat poder liderar un equip de govern, però que confiessin en mi per a fer-ho és quelcom que sempre agrairé. Tot i que governar un poble no és fàcil, atès que, a diferència d’una ciutat, qualsevol problema recau a l’alcalde (sense tenir en compte les regidories), haver estat el màxim responsable del lloc que més estimes és, per força, un record bonic.

L’actualitat
Durant l’etapa d’alcalde, pràcticament no veus més enllà del dia a dia, amb els projectes que t’ocupen. Ara, amb tranquil•litat i en perspectiva, m’adono de tot el que vam fer durant aquests 12 anys. Amb la llarga llista de coses portades a terme pel nostre equip de govern, Maçanet ha evolucionati crescut molt en serveis, equipaments i infraestructures.
No obstant això, l’equip de govern actual va prometre coses bastant inviables, les quals, gràcies a la pròpia experiència, sabia que en cap cas es tirarien endavant. Cada tres mesos, ens citen, a l’oposició, a reunir-nos amb l’alcaldessa i el seu equip.
Tanmateix, les reunions no duren ni 10 minuts. Ens hi fan anar perquè és el que toca complir, en cap cas per ser transparents. 

Els canvis
Els pobles evolucionen fortament i, en els últims anys, percebo que les noves tendències, formades per gent jove, pugen amb molta força arreu.
Com tot, té els seus avantatges i els seus inconvenients. El que està clar és que cal adaptar-se a aquests nous escenaris. Sovint, en aquests nous grups entra fàcilment gent vinguda de fora, mancada del sentiment de pertinença, sentiment que considero indispensable per portar les regnes d’un municipi. Particularment, en els últims anys com alcalde, veia com gent que sempre m’havia donat suport, de cop i volta, per afinitat o per parentiu amb l’altra bàndol, aprofitava qualsevol ocasió per apartar-me o empetitir-me sense miraments. 

El futur
Sens dubte, seguiré amb la voluntat de voler col•laborar amb el poble de Maçanet. Si estimes el poble, sempre ho vols fer, tal com intento fer ara, amb el grup a l’oposició. Per tant, confio que podré seguir donant-los les empentetes que facin falta, bàsicament perquè és el que sento i perquè Maçanet s’ho mereix.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar