Joaquim Morillo: 'Ens agradaria que per a la gent sigui una cosa habitual pujar a La Vajol pels bolets i les castanyes'

Joaquim Morillo, alcalde de La Vajol: “Ens agradaria que per a la gent sigui una cosa habitual pujar a La Vajol pels bolets i les castanyes”.

- Com es presenta la Fira del Bolet i la Castanya?

- És la segona edició que fem d’aquesta fira, ja que abans organitzàvem la Fira Transfronterera a l’estiu. Tindrà lloc el 15 d’octubre, i esperem que es comenci a consolidar de cara a properes edicions. Ens agradaria que per a la gent sigui una cosa habitual pujar a La Vajol pels bolets i les castanyes. 

- En què consisteix la fira?
- L’any passat vam organitzar xerrades amb micòlegs per parlar sobre els bolets que podem trobar a La Vajol, i vam comptar amb la presència del meteoròleg Dani Ramírez, que va fer una exposició sobre com afecta el clima als bolets. Estem acabant de tancar la programació d’aquest any, però el que sí puc avançar és que mantindrem els tallers pels infants. 

- Com definiria la situació actual de La Vajol?
- Després de dos anys, hem agafat el fil de com portar un ajuntament, i podríem dir que estem arreglant el poble com ens agradaria que estigués. L’any passat vam arranjar el carrer de l’església, i el proper farem la plaça. Amb això tindrem acabada una part del casc antic. Estem construint el magatzem municipal, obra que estarà acabada en un parell de mesos. 

- Quins projectes tenen sobre la taula?
- Volem arreglar el camí de la font del Cucut, que dóna abastament d’aigua al municipi, i estem treballant amb la Generalitat i el MUME de La Jonquera per potenciar la mina de La Vajol i fer-la visitable al públic.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar