Sònia Martínez: 'De nou, amb la festa major, es posaran de manifest els valors del nostre poble'

L’alcaldessa jonquerenca, Sònia Martínez, ens comparteix les principals novetats, tant de la festa major com municipals.

- Preparats per a una nova festa major?

Com cada any, a la Jonquera, acomiadem l’estiu amb una gran festa. Les activitats són organitzades amb l’objectiu que grans i petits trobin moments de diversió per reviure les nostres tradicions gràcies a les entitats socials, culturals i esportives de la vila. És, sens dubte, una festa que posa de manifest els valors del nostre poble, la generositat, la cooperació la tolerància, el respecte i la llibertat. I, aquest valor, el de “La llibertat”, el reivindicarem com cada 11 de setembre en l’acte institucional que celebrem al MUME, per després desplaçar-nos, un gran nombre de jonquerencs i jonquerenques, a Barcelona, per tal de participar activament a la manifestació d’enguany. 

- Com a novetats, què cal destacar?
El diumenge dia 10 de setembre s’estrenaran dues sardanes a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Són dues sardanes del compositor Antoni Puig “Tonet”, de l’Escala: “Catalunya indòmita” i “Per Catalunya” escrites el 1945 a l’exili, a França, i dedicades a Lluís Companys i a Martí Rouret, amic i mestre republicà exiliat a Mèxic. 

- Quins projectes municipals cal tenir presents avui dia?
En aquests moments ja s’han fet els arranjaments de l’Avinguda 6 d’octubre. Primer, es varen instal·lar uns gàlibs per prohibir la circulació de camions, després una tanca perquè els jonquerencs puguin passejar tranquil·lament i, finalment, de manera segura, s’ha asfaltat i pintat tota la senyalització viària. Les dues fases de la rehabilitació del cementiri també estan executades amb la construcció de columbaris. Al carrer Migdia, s’han fet les voreres i, actualment, s’estan acabant les obres del carrer Cantallops i Vidre, juntament amb el canvi de gespa del camp de futbol que permetrà entrenar i jugar els 365 dies de l’any. També s’ha dut a terme la instal·lació de càmeres de seguretat al Portús, per tal de lluitar contra la venda ambulant i per ajudar amb temes de trànsit.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar