Paco Pérez: 'Opino que d’un temps ençà, cellers amb nom i petits elaboradors estan treballant de manera exemplar per consolidar la nostra zona'

Paco Pérez és un dels grans personatges de la gastronomia d’avantguarda del segle XXI i, al mateix temps, un gran treballador de la cuina, discret i tímid. Va néixer a Huelva, però des dels sis meses que ha viscut a Llançà, Amb dotze anys va començar treballar al bar de la seva família, on es va iniciar la seva passió per la cuina.

Va anar compaginant els estudis amb la feina a diferents restaurants i va completar l seva formació amb Michel Guèrard, pare de la “Nouvelle Cuisine”.El 1984 es va casar amb Montse Serra, de la família del Restaurant Miramar, de Llançà, on junts varen realitzar la transformació d’un antic hostal a peu de platja en un contemporani i avantguardista restaurant amb dues estrelles Michelin. Actualment Paco Pérez dirigeix, a més, les propostes gastronómiques de l’Enoteca de l’ Hotel Arts (2**Michelin), “Cinco” de l’Hotel Das Stue en Berlín (1*Michelin),el restaurant Terra de l’hotel Alàbriga GL, l’Eggs, Doble, La Royale y Bao bar, sempre amb Llançà i el Miramar com a port base. 

Quina és la valoració del moment actual dels vins DO Empordà?
Opino que la feina ben feta té la seva recompensa. D'un temps ençà, cellers amb nom i petits elaboradors estan treballant de manera exemplar per consolidar una zona, la nostra, amb una passat vitivinícola de gran rellevància. Així, crec que la DO Empordà obtindrà aquesta posició tan merescuda entre els vins del nostre país. 

Que falta o que eliminaria?
La zona és fantàstica des del punt de vista del consumidor; crec que s'ha de seguir un estil que passi per potenciar les varietats pròpies, les que tradicionalment han estat aquí i evitar influències o modes externes.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar