Josep 'Pitu' Roca: 'El gran repte en el món del vi és que la gent del camp es pugui guanyar bé la vida'

De petit somiava amb ser porter del Barça, però sempre li va seduir l'univers del vi. Elegit dues vegades millor sommelier del món, "Pitu", el mitjà dels germans del Celler de Can Roca, disposa d‘un currículum que per obvi i conegut no cal ni descriure. Autor de varis llibres i publicacions, és el sommelier i cap de sala del Celler de Can Roca i un gran ambaixador i difusor dels vins empordanesos.

Quina és la seva valoració del moment actual dels vins de la D.O.Empordà?

L' Empordà viu un moment de rauxa atramuntanada. Estem en un moment ideal de preservació de patrimoni, de reactivació del sentit de pagesia i de una nova saba de vinyaters que il·lusiona. Avui l'Empordà té tots els condicionants per ser autèntic, original i seductor. Un mosaic de sòls diversos, unes condicions climàtiques favorables i una gent preparada, amb els deures fets, i amb visió oberta del que avui cal fer: sentir la terra, escoltar-la i projectar-se amb les varietats que la fan diferent. El lledoner roig, la carinyena blanca, la carinyena negra, el picapoll, el macabeu, el recuperat monastrell... i les garnatxes de l'Empordà com a vins que connecten amb una historia que ve de lluny. 

Que troba a faltar o què eliminaria
Trobo a faltar que la gent del camp es pugui guanyar bé la vida. Es el gran repte en el món del vi. No hi haurà zones vinícoles importants si el pagès no es guanya bé la vida.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar