Margarita Gelabert, regidora de cultura i festes de Castelló d'Empúries

Per primera vegada, el mercat medieval durarà els tres dies (8-10 de setembre). Des del consistori, es recorda que, com sempre, s’han seleccionat amb molta cura les parades assistents, que no comerciaran amb euros, sinó amb monedes medievals. Parlem amb Margarita Gelabert, regidora de cultura i festes.

- Quin és l'eix central del TdT d'enguany?

Aquest any, el festival posarà l’accent en dos grans temes: Malgaulí, el darrer compte del casal d’Empúries i els 700 anys de la fundació del convent de sant Domènec, que data del dia 29 de setembre de 1317. Aquesta 27a edició serà els dies 8, 9 i 10 de setembre, si bé, una setmana abans, a la platja petita d’Empuriabrava, les activitats ja començaran: el dia 2 de setembre es representarà el desembarcament de Malgaulí, qui intentarà repel·lir les usuals envestides dels pirates moriscos al segle XIV. 

- Quines novetats voldries destacar?
En primer lloc, cal posar èmfasi en la renovació d’espectacles, així com una ampliació i reestructuració del mercat: al voltant de la Basílica, el mercat; a la plaça de la Moneda, la zona relax; a la plaça Jaume I, la zona de petits guerrers; a les Peixateries velles, el call jueu; i a l’aparcament de l’Ecomuseu-Farinera, l’espai de joves herois. 

En segon lloc, comentar que, per primera vegada en aquestes dates, s’obrirà la sinagoga, convertint-se, doncs, en un altre atractiu per als nostres visitants. Finalment, també disposarem, enguany, de la creació de dos campaments medievals. 

- Quin és el secret d'aquesta fira amb tanta història?
El gran secret d’aquest festival és la gran aportació i implicació de les entitats. A més, és clar, de la seva pulcritud històrica, que ens marca el rigorós tarannà que tenim avui dia en molts aspectes. Així doncs, els dies 8, 9 i 10 de setembre, tothom queda convidat a gaudir de totes les activitats que componen el cartell, entre elles, el torneig medieval, el mercat d’esclaus o el gran sopar.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar