Esteve Gironès, alcalde de Camallera

Esteve Gironès, l’alcalde, ens presenta la festa d’estiu, els dies 18, 19 i 20 d’agost, amb actes gratuïts per a totes les preferències i edats.

- Què cal destacar de la programació de la festa d'estiu d'enguany?
A mi, personalment, em fa especial il·lusió el sopar popular de divendres. Com a alcalde, és un goig poder veure la plaça de l'església plena de gom a gom, amb els veïns i veïnes del municipi gaudint d'un sopar a la fresca i acompanyats amb una bona cantada d'havaneres. També cal destacar la baixada de carros de dissabte a la tarda, la qual aquest any arriba a la 15a edició: tant el públic com els participants s'ho passen d'allò més bé.

Tampoc cal passar per alt la tradicional actuació de la colla local de ball de bastons de la Bufa Bastonera, que es durà a terme el diumenge, a la mitja part de les sardanes. Segueixen en plena forma un any més; així, des del nostre consistori aprofitem per animar a la gent que s'uneixi a aquesta colla, per tal que no es perdi la tradició.

- Què s'ha tingut en compte, a l'hora d'elaborar el programa?
Es pretén que hi hagi actes pensats per a totes les edats i preferències, on tothom pugui tenir el seu racó. Hi haurà actes tradicionals com les havaneres, les sardanes o el ball, activitats infantils com els jocs de cucanya i la festa de l'escuma, així com altres actes destinats als joves i no tan joves, com la baixada de carros i els concerts de dissabte a la nit.

- A banda de la festa, quins projectes municipals cal destacar?
Recentment, s'han aconseguit subvencions per dur a terme un interessant sistema de desnitrificació. També n’estem pendent d’una que s'ha demanat a l'ACA, per garantir el subministrament d'aigua, des d'un pou proper al riu Fluvià. D’altres subvencions rebudes són les de millora de les voreres i els carrers, la substitució de les aixetes de pas d'aigua de les canonades per evitar fuites d'aigua, s'ha procedit a renovar la pista del pavelló poliesportiu de Camallera, així com l’imprescindible canvi de les seves portes.

A més, tant ADIF com la Generalitat ens han confirmat que es realitzaran obres d'ampliació de les andanes de l'estació de trens de Camallera fins als 200 metres, així com la millora de l'accessibilitat i la seguretat d’aquesta, indispensables condicions perquè s'aturin els trens de Mitja Distància. També estem tramitant la millora i ampliació de l'escola Els Terraprims de Camallera.

Per últim, m’agradaria destacar el sanejament actual del consistori: tot i els endeutaments arrossegats de mandats anteriors, ara estem pagant les factures dels proveïdors dins dels terminis corresponents.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar