Míriam Lanero, Regidora d’Educació, Joventut i Benestar Social de La Jonquera

Míriam Lanero, Regidora d’Educació, Joventut i Benestar Social, ens comparteix la programació de la Festa de Pentecosta de la Jonquera, el primer cap de setmana de juny.

Com ja és tradició, quan és ben entrada la primavera, la vila de la Jonquera programa la seva festa “petita”, l’anomenada Pentecosta. Enguany, coincidint amb el fet que Figueres és la Capital de la Sardana, els jonquerencs i les jonquerenques han volgut contribuir a ampliar la difusió i el prestigi d’aquesta dansa tradicional, tot creant una sardana pròpia. El seu títol: La Jonquera, Verda Vall. Està composta per la lletra del poema de Lluís Vila, guanyador, l’any 1996, d’un premi de poesia per Sant Jordi.

L’obra musical serà presentada el diumenge dia 4 a la tarda, a càrrec de la Cobla Vila de la Jonquera, que l’instrumentarà, i l’Orfeó Jonquerenc, que l’interpretarà. Serà, doncs, un moment rellevant pel municipi, atès que serà l’ocasió d’escoltar-la i ballar-la per primera vegada. Així, des del consistori, “s’espera que amb actes com aquest, així com amb la resta, la gent tingui ganes de sortir al carrer i pujar a Santa Llúcia, per tal de gaudir de l’escalfor del nostre tradicional aplec”.

En definitiva, Míriam, en nom del consistori, afirma que “tan sols la participació activa de tots els jonquerencs i jonquerenques farà que aquesta festa sigui un èxit com ho va sent any rere any!”

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar