Maria Teresa Ymbert, dirigent de l’empresa d’electrodomèstics Ymbert

Maria Teresa Ymbert és l’actual dirigent de l’empresa d’electrodomèstics Ymbert de Figueres. Subratlla que, com a dona casada, amb fills i amb néts, sempre ha trobat solucions per conciliar feina i família.

- Com defineixes el teu càrrec a l’empresa?
Tot i ser una empresa de caire familiar, Ymbert està format per 27 persones. Per tant, no és fàcil fer-ho rutllar tot: faig feines de gestió, d’administració, de recursos humans… Als 17 anys, vaig començar a conèixer com funcionava tot (el meu pare n’era el dirigent). Més endavant, em vaig casar i vaig marxar fora uns anys, fins que, quan en vaig cumplir 28, vaig tornar a l’empresa, passant per totes les seccions, fins avui dia.

- Tot i el teu càrrec de responsabilitat, trobes temps per a la família?
L’edats dels fills ho condiciona bastant. Quan eren petits, és clar que era més complicat. Tanmateix, ara que ja són grans i sóc àvia, puc afirmar que em passo més hores a la feina que a casa, si bé, al ser empresària, els horaris són més flexibles; sovint, he de plegar més tard del compte als vespres, però durant el dia puc sortir a fer gestions sense donar explicacions a ningú, ajudar als fills amb la mainada, etc. També és veritat que, quan sóc fora, he d’estar molt pendent del mòbil.

Per tant, avui dia, pot una dona ser dirigent i fer-se càrrec dels fills?
Sí, sí, tot i que cada situació és diferent i cal saber trobar solucions, amb familiars propers o amb ajudes externes. Jo, per exemple, sempre m’he sentit molt ajudada, tant amb els meus pares com, fins i tot, amb companys de feina. Quan tenia els fills petits, molts col•legues s’oferien a cuidar-los dins la mateixa empresa. Personalment, penso que avui dia moltes empreses posen massa “bastons a les rodes” al fet que una dona jove pugui ser dirigent i mare jove.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar