Sílvia Cañadas, propietària de l'empresa Maquifred

Sílvia Cañadas és la propietària i, per tant, responsable del departament comercial de Maquifred, a Figueres. Segons ella, el paper de la dona a la llar va canviant, tot i que massa lentament.

- Com valores el teu càrrec a l’empresa?
Les dones, des de petites, tenim inculcades tant l’organització com l’administració de les llars. Per això, el punt de vista femení en tasques de direcció empresarial és molt positiu, ens dona un plus de frescor i responsabilitat que els homes, a l’hora de realitzar aquestes tasques, no tenen tan desenvolupat.

- Ofereix-nos la teva valoració del temps que disposes com a mare, així com la conciliació familiar en general:
Som heroïnes, atès que aconseguim conciliar la vida laboral amb els fills i amb les tasques de la llar. En general, som nosaltres les que ens quedem curtes de temps propi, d’estones per a cuidar-nos i respirar. Si bé és veritat que, a la llar, la distribució de les feines domèstiques va canviant, sincerament percebo que és un procés massa lent.

- Quin és el teu paper, com a dona, en els espais de temps familiar?
Personalment, puc afirmar que, en el paper familiar, tinc un paper d’elevada importància, ja que he de vetllar per un munt de coses, les quals sovint són invisibles. Sempre cal ser present en una cosa o en una altra i cal tenir cura de l’organització: vigilar en temes de salut, els entrepans de la mainada… Realment, disposo d’un espai de lleure ben minúscul.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar