Marc Danés, regidor de l’Àrea d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses

Marc Danés, regidor de l’Àrea d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses: “Volem honorar la gent gran del municipi que, al llarg de la seva vida, amb treball i esforç, han creat la Roses que tots coneixem”.

Quins són els actes previstos per a la 69a Festa de la Vellesa de Roses?

Aquest any hem incorporat una novetat al programa, que creiem que agradarà molt als avis. Es tracta d’una audició de sardanes amb la cobla Rossinyolets, a 2/4 d’11 del matí. Després, a la plaça Catalunya, entregarem una rosa a totes les dones acompanyants que assisteixin a la festa. Farem una cercavila fins a l’església, on ho haurà l’ofici solemne, i a la plaça Frederic Rahola donarem les medalles a les persones que assisteixen per primera vegada. Dinarem, peix i arròs, i la jornada acabarà amb un ball.

A qui s’adreça i quins són els requisits per a poder participar?
Cal que estiguin censats al municipi de Roses i que tinguin 70 anys o més. És a dir, que s’adreça a totes les persones nascudes l’any 1946 o abans.

Quanta gent acostuma a participar?
Cada cop hi ha més gent. Haig de dir que al principi la gent era molt reticent a venir, però des que vam sortir de l’hotel per anar a la plaça Frederic Rahola se senten més còmodes, ja que és com un dinar de festa major, i tenim una participació molt alta. Esperem arribar a les 400 persones, seria l’any amb més gent. També és veritat que la gent de 70 anys d’avui en dia estan molt bé. Abans el requisit per participar-hi era tenir 65 anys, però ho vam haver de pujar a 70 per poder fer-hi quebre la gent.

Com va néixer aquesta celebració i quin és el seu objectiu?
Honorar la gent gran del municipi que, al llarg de la seva vida, amb treball i esforç, han creat la Roses que tots coneixem. En el discurs sempre faig referència que, si som aquí i tenim el poble que tenim, i Roses és important turísticament, és per l’esforç i per tot el que ha fet aquesta gent que homenatgem.

Quines altres activitats tenen lloc a Roses per a la gent gran?
Fa un any vam decidir tirar endavant l’àrea de la gent gran dins dels Serveis Socials. Amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i amb altres municipis hem fet el +60, una diagnosi amb la participació de la gent gran on ells ens deien totes les coses que els falten. S’ha fet un recull i un pla de 10 o 15 anys per fer activitats per a ells, i Roses hi participarà. No es volen identificar amb els casals de la gent gran, sinó que el que volen són activitats com classes d’informàtica, sortides per anar al teatre i a ballar, fer esport a la piscina, etc. D’altra banda, abans de l’estiu vam fer el primer taller de cinema amb els avis com a protagonistes. Havien de fer un curtmetratge de 10 minuts que va acabar durant 35, i va ser tot un èxit. Així que tornarem a fer-ho. I també altres activitats, i és que tenen unes ganes de marxa que no els hi treu ningú!

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar