Pere Pujadas, president de l’Associació Amics de Sant Josep de Figueres

Parlem amb Pere Pujadas, president de l’Associació Amics de Sant Josep de Figueres. Els números de la fira parlen per si sols: 150 parades, 6 pastisseries locals, 650 kg de brunyols i 13 esdeveniments diversos. Serà els dies 18 i 19 de març.

- Una fira amb molta història al darrere, oi?
Efectivament. Tot això va començar fa temps, com un reclam del què havien estat aquests carrers, plens de vida i vitalitat comercial. Enguany, la Fira del Brunyol ja sumarà 24 edicions. És un esdeveniment emblemàtic a Figueres. Si bé, a l’inici, únicament es feia als carrers Sant Josep i Verge Maria, ara, a banda d’aquests, també tenim els carrers Sant Pau, Sant Vicenç, Vilafant i les places Triangular i Josep Pla.

- Què s’espera per a aquesta 24a edició?
Comptarem aproximadament amb 150 firaires. A més, a banda de la Fira de l’Artesania i l’Alimentació, els més jovenets podran gaudir de diverses activitats i actuacions (parc d’atraccions, passejades amb poni, tallers infantils, pallasso i xocolatada). Durant tot el dia, hi haurà brunyols i garnatxa per a tothom, tant per a degustar com per a la seva venda. També es proclamaran Pubilla (Anna Mª Guardiola), Pubilleta (Mariona Rivera) i Hereuet (Luca Roberto). A més, tindrem actuació d’acròbates i cantada d’havaneres amb La Garota de l’Empordà, amb el corresponent cremat per a tothom.

- I, el diumenge, la cursa urbana de Sant Josep.
En efecte, la 8a edició, amb nou recorregut, a causa de les obres de la rotonda de la Plaça del Sol. Tanmateix, es mantenen les dues distàncies (5 i 10 km) i l’arribada, com sempre, a la Plaça Triangular, amb premis per a tothom i xocolatada popular. Per a informació i inscripcions: www.amicsdesantjosep.cat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar