Timmermans presenta candidatura per presidir la Comissió Europea amb el suport del PSOE

L'actual vicepresident de l'executiu de Juncker es presenta a les primàries dels socialistes europeus per concórrer com a candidat principal a les eleccions europees del 2019.
Brussel·les .- El vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans ha presentat la seva candidatura per presidir l'executiu europeu amb el suport del Partit Socialista espanyol. Timmermans ha anunciat aquest dimecres a Heerlen, localitat holandesa a prop de Maastrich, que es postula com a candidat del Partit Socialista Europeu (PES, en les seves sigles en anglès) per fer el pas de la vicepresidència a la presidència de la Comissió Europea. L'holandès és el segon polític que es presenta a les primàries socialistes després que el també vicepresident de l'executiu de Jean-Claude Juncker, l'eslovac Maros Sefcovic, anunciés la primera candidatura.

El PSOE ha confirmat en un comunicat que "ha entregat el seu aval" a Timmermans de cara al congrés del PES del desembre on s'escollirà el candidat definitiu per a les eleccions europees del 2019. "Ha lluitat per molts dels temes que seran clau en les eleccions europees, com l'estat de dret, la igualtat de gènere, la sostenibilitat mediambiental o la justícia social", ha defensat l'eurodiputada socialista espanyola Iratxe García.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar