La primera ministra britànica diu que és "inacceptable" que els líders europeus rebutgin la seva proposta de Brexit "sense explicacions detallades ni contrapropostes"
Brussel·les .- La primera ministra britànica, Theresa May, ha avisat aquest divendres a la Unió Europea que no anul·larà els resultats del referèndum del Brexit perquè això "amenaça" la "democràcia" al Regne Unit. En un discurs després que els 27 rebutgessin dijous el seu pla pel Brexit, May ha dit que és "inacceptable" que els seus encara socis bloquegin la seva proposta "sense explicacions detallades ni contrapropostes". "Negar la legitimitat del referèndum o frustrar el seu resultat amenaça la nostra democràcia", ha dit May, que ha demanat un "compromís seriós" per resoldre els "dos grans problemes" de les negociacions: Irlanda i la relació econòmica entre la UE i el Regne Unit post-Brexit.

"El referèndum va ser l'exercici democràtic més gran que ha fet aquest país", ha dit la primera ministra britànica, que s'ha compromès a treballar "dia i nit" per aconseguir "un acord que permeti al Regne Unit marxar de la UE".

"Ningú vol un bon acord més que jo", ha dit May, que tot i això ha advertit que "la UE ha de tenir clar" que ni es farà enrere en el Brexit ni "trencarà" el seu país, en una referència a la situació amb Irlanda.

De fet, la relació comercial entre la UE i Londres i el cas d'Irlanda són els dos temes més espinosos que bloquegen les negociacions. Segons May, les parts estan "a una gran distància".

Brussel·les proposa a Londres que el Regne Unit es quedi al mercat únic o que adopti un acord de lliure comerç, però per May, la primera opció convertiria el referèndum en "una broma" i la segona forçaria la imposició d'una frontera entre Irlanda del Nord i Irlanda.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar