May presentarà una nova solució 'aviat' pel Brexit després que els 27 refusin el seu pla

Tusk assegura que la proposta de Chequers "no funcionarà" i anuncia una cimera extraordinària al novembre per tancar l'acord
Brussel·les .- La primera ministra britànica Theresa May presentarà noves propostes "aviat" per resoldre la disputa sobre la frontera irlandesa en les negociacions del Brexit després que els 27 hagin rebutjat el seu últim pla. May ha assegurat en finalitzar la cimera d'estats i de govern de la Unió Europea a Salzburg que el seu govern proposarà noves solucions "aviat" per evitar dividir el Regne Unit en dos territoris duaners diferents. L'anunci ve precedit per la negativa dels 27 a acceptar la proposta que May havia defensat fins ara, l'anomenat pla Chequers, que pretén mantenir el comerç de béns dins del mercat comunitari després del Brexit, però el de serveis amb condicions diferents. "Tothom ha compartit la idea que hi ha elements positius en la proposta de Chequers, però el marc de cooperació econòmica suggerit no funcionarà", ha afirmat el president del Consell Europeu Donald Tusk. Segons el polonès, amb aquest pacte es posaria en "risc" la unitat del mercat únic de la UE. Així doncs, Theresa May ha defensat la seva proposta però ha admès que el seu govern presentar altres idees aviat.

D'altra banda, Tusk ha anunciat que se celebrarà una cimera extraordinària el 17 i 18 de novembre sobre el Brexit per tancar un acord si les negociacions es desencallen a l'octubre. "Esperem estar llestos a l'octubre. Aquesta és la nostra condició per continuar al novembre", ha dit Tusk.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar