Els eurodiputats aproven una moció que reclama que es garanteixi el "control humà" en tots els sistemes d'armament.
Brussel·les .- El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres una resolució que reclama prohibir els "robots assassins" perquè "les màquines i els robots no poden prendre decisions com els humans pel que fa als principis de distinció, proporcionalitat i precaució". El text, que s'ha acceptat per 566 vots a favor, 47 en contra i 73 abstencions, reclama a la Comissió Europea i als estats membres que adoptin de forma "urgent" un posicionament sobre la qüestió que "garanteixi un control humà significatiu de les funcions clau dels sistemes d'armament". De fet, els eurodiputats volen que es prohibeixi les "armes letals autònomes" a nivell internacional.

Segons els eurodiputats, ja hi ha un "nombre de països, indústries amb finançament públic i privat, que estarien investigant i desenvolupant sistemes d'armament letal autònoms, que van des de míssils capaços de seleccionar els objectius fins a màquines amb capacitats cognitives per decidir contra qui, on i quan lluitar".

En aquest sentit, el Parlament Europeu considera "fonamental" que s'eviti "el desenvolupament i la producció d'armes letals autònomes" que no comptin amb un sistema de "control humà" en les funcions clau com la de decidir els objectius o quan atacar.

En la resolució, els eurodiputats matisen que els sistemes d'operació a distància de míssils "no han de ser considerats armes letals autònomes".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar