El president del Consell Europeu assegura que les relacions transatlàntiques estan "sota una immensa pressió" per culpa de les polítiques del president nord-americà.
Brussel·les .- El president del Consell Europeu, Donald Tusk, creu que la Unió Europea s'ha de "preparar pel pitjor" per culpa de les creixents "divisions" amb el president dels Estats Units, Donald Trump. En una carta dirigida als líders dels 28 en motiu de la cimera que se celebrarà dijous i divendres a Brussel·les, Tusk admet que "les relacions transatlàntiques estan sota una immensa pressió per les polítiques del president Trump". "Desafortunadament, les divisions van més enllà del comerç", assegura el president del Consell Europeu que encomana els socis europeus a "desitjar el millor, però preparar la Unió pels pitjors escenaris".

Tusk assegura que "tot i els esforços inacabables" de la UE per "mantenir la unió d'Occident", les diferències amb Trump creixen, i recorda, específicament, la crisi arran del G7, quan el president nord-americà va rebutjar signar les conclusions i va acusar al president del Canadà, Justin Trudeau, de ser "dèbil" i "poc honest".

Les relacions entre la UE i els EUA no passen, tampoc, pel seu millor moment en matèria comercial. Els EUA han aplicat aranzels en les exportacions d'acer i alumini, que Brusel·les ha respost amb aranzels en les importacions de productes com motos nord-americanes, texans o fins i tot, la crema de cacauet.

Trump, en una piulada recent, va amenaçar amb imposar taxes del 20% en els cotxes de fabricació europea.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar