Cospedal dimiteix com a membre de la direcció del PP per les seves reunions amb Villarejo però manté l'escó al Congrés

L'exnúmero 2 dels populars diu que plega perquè els "atacs" cap a ella no s'estenguin al partit ni a Casado.
Madrid .- L'exsecretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha presentat la dmissió com a membre del comitè executiu del PP, el màxim òrgan de direcció del partit. Tanmateix, mantindrà l'escó al Congrés dels Diputats. L'exnúmero 2 plega després de les diverses publicacions que desvetllen reunions i encàrrecs a l'excomissari José Manuel Villarejo per investigar, entre d'altres, el seu company de partit Javier Arenas o el germà de l'exministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba. Cospedal afirma que plega pels "atacs" que ha rebut i perquè no es facin "extensius" ni al PP ni al seu president, Pablo Casado.

En un comunicat, l'exnúmero 2 del PP (ho ha estat fins l'entrada de Pablo Casado) reitera que mai ha negat que coneixia el comissari i que va mantenir-hi "algunes reunions". "Sempre ho vaig fer pensant i segueixo pensant que era la meva obligació com a secretària general per tenir tota la informació possible sobre els fets que poguessin perjudicar la meva formació i en aquest sentit vaig actuar", recull el comunicat.

Cintes manipulades i editades

Defensa també la seva "lluita contra la corrupció que pogués afectar el PP" i ha dit que sempre ha estat "la seva prioritat" com a secretària general del partit. També afirma que s'estan "manipulant" les cintes de les gravacions que ha publicat 'Moncloa.com' i que es busca oferir una "imatge distorsionada de la realitat":

Cospedal sosté que les gravacions s'han editat i que només busquen "danyar" la seva imatge personal. "Una cosa que no vull que s'estengui al meu partit", remarca.

Per tot plegat, ha comunicat aquest matí al president del PP que deixa els càrrecs orgànics de responsabilitat a la direcció del partit. Tanmateix, Cospedal és diputada al Congrés i al comunicat no esmenta aquest fet.

ACN