Casado assegura que el cas de Catalunya no té res a veure amb el de Quebec i reclama de nou el 155

El líder del PP acusa Pedro Sánchez de provar de guanyar temps per obtenir el suport dels independentistes als pressupostos
Madrid .- El líder del PP, Pablo Casado, ha rebutjat aquest dilluns les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha apostat per l’exemple de Quebec com a demostració que “des de la política es poden trobar solucions” per a Catalunya. En una entrevista a Onda Cero, Casado ha afirmat que el cas de Quebec no té res a veure amb el de Catalunya perquè a Canadà “no està legislat ni prohibit que hi hagi una consulta per l’autodeterminació”. Casado ha criticat durament que Sánchez s’hagi sumat a les manifestacions dels ministres Borrell, Calvo i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre la situació a Catalunya. “No és una casualitat, sinó una estratègia de contemporanització amb l’independentisme, probablement un cop de volant i unes llum llargues perquè sàpiguen que poden negociar els pressupostos”, ha dit.

Casado creu que aquest tipus de manifestacions com les de Sánchez, “son senyals de fum als secessionistes” per “guanyar temps” i portar-los a votar els pressupostos, però “que no s’obldi que a Quebec després de dues consultes l’independentisme es va encallar però l’empobriment segueix”. “La pèrdua de pes polític econòmic internacional de Quebec va ser irreversible” i “si Sánchez s’alia amb els que estan destrossant Catalunya o té un problema”.

El líder del PP també ha augurat que el govern del PSOE parlarà ara de la bicapitaitat de l’Estat, però ho hauria de fer sobre com aplicar de nou el 155. “No ens inventem coses absurdes. Complim la constitució que diu que si algú es deslleial i trenca l’autonomia s’ha d’aplicar, i l’error va ser que el PP nova poder aplicar el 155 quan volia, perquè PSOE i Cs deien que era matar mosques a canonades, i no ens van deixar aplicar-lo en l’extensió que volíem”.

ACN